Kako žene čine muškarce nesrećnima: Ako ga ne cijenite dovoljno potražiće neku koja hoće

Na početku veze obično je sve sjajno: radost, sreća, euforija. Ali kasnije počinju svađe, gdje žena krivi muškarca iz različitih razloga. 


Na samom početku veze žena je u povoljnijem položaju - muškarci se udvaraju njoj, a ne ona njima. Ne mora mahati repom i nametati se muškarcima. Oni će je sami tražiti. Od toga potiče shvatanje da se muškarci trebaju više truditi oko žene nego obrnuto.  

Mnogo je žena koje nisu u stanju njegovati muške kvalitete i to dovodi do njegovog nezadovoljstva. One su se toliko navikle na tu činjenicu da muškarci trebaju "skakutati oko njih kako bi se veza i brak održali dobrim i stabilnim. Mada, to nije baš ispravna stvar.



Kada previše očekujete od muškarca veoma lako stvarate nezadovoljstvo u njemu. Što više stvari ne ispuni, žena počinje smatrati da nije dovoljno vrijedan. U očima takve žene, muškarac izgleda kao krpa. Ona pored sebe ne osjeća jakog muškarca jer ne radi sve kako ona očekuje.

I muškarac ne osjeća da pored sebe ima doslijednu ženu kada vidi takvo ponašanje. Zato, kad muškarac vidi da ne može zadovoljiti njene želje, pokušava pronaći drugu kojoj će to uspjeti ili koja će ga više cijeniti. S jedne strane, razumijemo da žena želi da ima korisnog muškarca u blizini. 



Tako ju je majka naučila. S druge strane, ne možete previše očekivati od svog partnera. Ženi je dosadilo da bude "bolja" za muškarca, a muškarcu je dosadilo da bude "nedovoljno dobar". Ako se u svojoj vezi osjećate kao da ste u ulozi jednog ili drugog, vrijeme je da pronađete balans.

Pokreće Blogger.