Vjerujte životu, jer vas podučava bolje od bilo koje knjige - Inspirativne izreke poznatih

Nemojte ostati u prošlosti, nemojte sanjati o budućnosti, koncentrišite svoj um na sadašnjost.


"Jedan od zakona života kaže da se čim se jedna vrata zatvore, otvore se druga. Ali cijela je nevolja u tome što gledamo zaključana vrata i ne obraćamo pažnju na otvorena." Andre Gide. "Možete pobjeći od okolnosti i ljudi, ali nikada nećete pobjeći od svojih misli i osjećaja." Erich Maria Remarque. 

"Najveći grijeh u odnosu prema bližnjemu nije mržnja, već ravnodušnost. To je zaista vrhunac nečovječnosti." Bernard Shaw. "Osoba je vrijedna kad se njene riječi podudaraju sa njenin postupcima." Oscar Wilde. "Ko je bio slomljen u životu, taj će postići više. 



Ko je puno soli pojeo, više cijeni med. Ko prolije suze, taj se iskreno smije. Ko umre, taj zna da živi. ". Omar Khayyam. "Vjerujte životu, jer podučava bolje od bilo koje knjige." Goethe. "Ako želite uspjeh i pripremite se za poraz, tada ćete dobiti upravo ono za što se pripremate." Florence Sheen. 

"Ponekad su oluje korisne: Malo će vam prodrmati dušu, ali će i počistiti svu prljavštinu." Ersin Tejjan. "Čak i ako ljubav donosi razdvojenost, usamljenost, tugu, još uvijek vrijedi cijenu koju za nju plaćamo." Paulo Coelho. "Ako se problem može riješiti novcem, onda to nije problem. To su samo troškovi". G. Ford. 



„Životni izazovi ne bi vas trebali paralizovati, oni bi vam trebali pomoći da otkrijete ko ste.“ Bernice Johnson Reagon. "Tokom života ljudi će vas naljutiti, omalovažiti i postupati loše prema vama. Neka im Bog oprosti za to što će mržnja obuzeti vaše srce". – Will Smith.

Pokreće Blogger.