Uz neke žene muškarci se obogate - Uz neke propadaju: Nisu problem ti muškarci, već te žene

Koliko će muškarac uspjeti u životu, u velikoj mjeri zavisi i od njegovog emotivnog statusa.


Ljubav igra veliku ulogu u životu muškarca. Neki najveći naučnici su je pokušavali potisnuti kako bi ostvarili svoj intelektualni vrhunac, neki su u tome uspijevali, a neki nisu. Ljubav ima sposobnost da čovjeka promijeni iz korjena.

Kako ga može promijeniti na bolje, tako ga može promijeniti na gore. Zbog toga imate muškarce koji su svoj potpuni potencijal uspjeli izvući zahvaljujući ženama koje su ih inspirisale, i zbog toga imate muškarce čiji se potencijal ugasio kraj žena koje su ih sabotirala.



Žene možda nisu ni svjesne koliku ulogu igraju u životu svog muškarca. Sve riječi koje im govore, način na koji im pristupaju, ljubav koju razmjenjuju - sve utiče na njihov uspjeh. Muškarac koji pored sebe ima dobru i inspirativnu ženu će lako dostići najviše visine.

Žena koja sabotira svog muškarca, u nadi da će ga tako moći kontrolisati ili zadržati za sebe, ne čini ništa dobro ni sebi ni njemu. Žena bi trebala biti mudra i birati riječi koje koristi u razgovoru sa njim. Zato, sledeći put prije nego što ga okrivite kako ništa dobro ne radi, recite "Drugi put ćeš uraditi bolje."



Kada je tužan, razočaran ili kada mu ne ide od ruke, ne govorite "Jesam ti rekla", "Sam si kriv za svoje greške". U takvim trenucima on čezne za glasom podrške, pružite mu to. Recite "Sve je to prolazno", "Ne brini, stvari se uvijek odvijaju u našu korist". Tako funkcioniše prava žena. Zaboravite na pridike čak i kada se same nameću. Budite zvijezda vodilja svom muškarcu!



Pokreće Blogger.