Vaš stav prema životu utiče i na vaš izgled - 4 glavne navike zrelih žena koje izgledaju sjajno

Vaš stav prema životu direktno utiče na to kako izgledate i osjećate se, kao i na to kako vas drugi doživljavaju. 


Mladost je sama po sebi privlačna ali i ona ima svoje nedostatke, baš kao i zrelost. Ali čak i u zrelim godinama žena može privući poglede i simpatije drugih. Kad ste magnetno privlačni, ljudi vam se žele približiti. U srednjim godinama žena dobija lice koje zaslužuje. 

Sve njene emocije, koje je najčešće doživljavala u ranijim godinama, sada se odražavaju na njenom licu u obliku bora i nedostataka. Možete ih pokušati prevladati uz pomoć krema i korektivnih zahvata, ali ono što imamo unutra ne može se ispraviti.



S vremenom vam nijedna vanjska procedura neće pomoći da izgledate lijepo ako to niste iznutra. Postoje žene koje odluče da su „stare“ sa 40, 50 ili 60 godina, a ima i onih koje su zainteresovane da svoj život žive punim plućima i ne razmišljaju o svojoj dobi. 

Pa u čemu je tajna, kako biti atraktivna zrela žena kojoj se dive? 1. Morate preuzeti brigu o svom tijelu. To znači uvesti ispravne navike, zdravo se hraniti, redovno vježbati i održavati fizičku kondiciju, njegovati svoju kožu ili njegovati svoj um. 



Sve ove stvari djeluju dosadno i teško za sprovesti ženama koje su već odavno zaglibile u blatu prepunom lijenosti, loše ishrane i premalo aktivnosti. Počnite ih uvoditi postepeno, jednom kad se na njih naviknete - uživaćete u svojim rezultatima i nećete poželjeti ići nazad. 

2. Lijepo pričaju. Govor je pola ljepote žene. To kako ona priča pokazuje kakav karakter ima. Izbacite psovke i ružne riječi, pričajte nježno i razgovjetno. Drugi će uživati u razgovorima sa vama. 3. Ne mrzite svoje tijelo ili određeni dio tijela. 

Kad dostignete određenu dob, često grdite dio tijela koji vas je „izdao“. Većinu svog života svoje ste tijelo uzimali zdravo za gotovo. Sa godinama struk postane širi, a noge više nisu tako vitke, i to doživljavate kao uvredu. Budite fizički aktivni i budite istrajni u svojim namjerama da poboljšate svoje tijelo. Jednog dana bi se mogli iznenaditi rezultatima.

Pokreće Blogger.