Unutrašnji nemir je proizvod pogrešnog načina života - 5 savjeta za ljepši i srećniji život

Osnovna stvar kojoj bi ljudi trebali težiti je zapravo mir, a ne sreća kako mnogi drugi misle. 


Sreća nije destinacija, i ne postoji "konačna sreća" koju dostignute i onda ste srećni do kraja života. Sreća zapravo proizilazi iz stanja uma, iz načina života i naših navika. Samo čovjek koji je u sebi imao unutrašnji nemir zna koliko on zamoran i opasan može biti. 

Taj nemir je obično posljedica lošeg načina života, loših izbora i previše negativnih emocija. Kad u sebi imate nemir sve vrste sreće koje vam dolaze brzo i prolaze, jer taj nemir ne dozvoljava da budete istinski srećni. I što je najgore, nećete znati odakle potiče.



Zato, da biste bili istinski sreći ne tragajte za srećom, već za unutrašnjim blagostanjem. Uradite to na sljedećih 5 načina. 1. Fokusirajte se na pozitivne strane ljudi. Umjesto što ih ogovarate u negativnom smislu, počnite ih ogovarati u pozitivnom. 

Ističite najbolje osobine drugih jer tako stvarate radost u sebi. Kada pričate negativno o drugima u sebi nesvjesno razvijate osjećaj krivice, i to kasnije prelazi u nemir za kojeg ne znate odakle dolazi. 2. Fokusirajte se na svoj mir. To treba da vam bude prioritet.



Umjesto što trčite sa mjesta na mjesta kako biste ućutkali nemir u vama, smirite se i poslušajte ga. Prihvatite ga kao dio sebe i recite da ste spremni da od sada činite bolje stvari. 3. Radite dobra djela. Čineći dobre stvari u nama se stvara radost i mir. 

Što ih više učinite to ćete biti srećniji sami sa sobom. 4. Sjetite se da oni koji pričaju loše o vama sada pate od nemira. Pustite ih neka pričaju loše o vama, jer kako smo objasnili u tački 1. to će štetiti samo njima. 5. Udaljite se od svega što vam ne prija. 

Koliko god je to moguće. Bilo da su u pitanju ljudi, okolnosti, obaveze - što manje se okružujte onime što vam ne prija.

Pokreće Blogger.