Prava žena neće morati odvući muškarca do matičara - Zašto muškarci nisu spremni na brak

Ako ste se našli u situaciji u kojoj čekate da vas muškarac zaprosi, a to nikako da se desi - morate biti dovoljno mudri da bi spoznali potencijalne razloge zašto se to dešava. 


Razlozi su razni. Možda imaju veze sa vama, a možda nemaju, možda je u pitanju neki kompleks vašeg partnera. Prvo što morate učiniti jeste zapitati se šta brak za vas predstavlja i kada sami sebi odgovorite na to pitanje, otkrijte znači li to isto i vašem partneru. 

Ako nemate isti pogled na brak i porodičnu zajednicu onda bi morali popričati i poraditi na tome. Još jedna veoma bitna stvar koju bi trebali shvatiti jeste da su žene obično ranije spremne za brak od muškaraca. Možda je stvar genetike, možda je stvar činjenice da ženi biološki sat otkucava... 



Obično se kaže da su muškarci spremni na brak kada su finansijski osigurani, a žene su spremne kada požele imati djecu. Najgori mogući ishod ovakve situacije jeste da muškarac smatra da vi niste ona prava. Koliko god bolno zvučalo, muškarci ostaju u dugim vezama obično iz navike i jer im je sa vama ugodno. 

A sa druge strane duboko u sebi su shvatili da ne vide brak sa vama. Koji god da razlog iznosi vaš muškarac - uvijek imate pravo dati ultimatum. Ako ste zašli u dugogodišnju vezu koju ništa ne spriječava da preraste u brak - otvoreno recite da želite pomak. 



Ako ne želi da vam da konkretan razlog ili ako daje samo pusta obećanja shvatite to kao da ne namjerava da gradi brak sa vama. Tako ćete znati da li ste mu "samo navika" i da li želi budućnost sa vama. Možda izgubite muškarca koji nije bio spreman da vas zaprosi, ali isto tako možda sebi uštedite vrijeme sa pogrešnim

Pokreće Blogger.