Mnogi naši strahovi i problemi potiču iz nedostatka vjere - Savjeti Dr Zorice Karanović

Zorica Karanović je autor genijalne knjige "Moć želje". Ova knjiga nas uči kako da zauzmemo pozitivan stav prema životu i kako da stvorimo bolju budućnost za sebe. 


"Mnogi naši problemi, strahovi i loša osećanja, kojima "trujemo" sopstveno biće, proističu iz nedostatka vere, pre svega u sebe." "Zaključak je da sve zavisi od našeg izbora. Kojoj strani ćemo se prikloniti: pozitivnoj ili negativnoj?" "Kakav god problem da imamo, najvažniji je naš odnos prema njemu, dakle, kakav stav zauzmemo. 

Ukoliko verujemo da "nema šanse" i "da su sve lađe potonule" pre nego što se i uhvatimo u koštac s bilo kojom mukom koja nas je snašla, verovatnoća da uspemo jednaka je gotovo jedan prema milion." "Prestanite da se opirete. Odbacite sve tegove sumnji, strahova, strepnji, želje za starom dobrom kontrolom. 



Otisnite se u Život s verom. To će biti vaš štit od zla i magični plašt moći, koji će vam obezbediti ono što vam je potrebno – ništa više, ali ni manje od toga. Živite Život verujući i "po veri vašoj će vam biti"." "Sve ono što smo dali, to ćemo sigurno pre ili kasnije dobiti. 

Taj zakon veoma precizno funkcioniše, baš kao i drugi zakoni fizike. Jednostavno, nemoguće je da posejete seme bundeve, a da vam nikne paprika. Ono što ste posadili to će i izrasti, bili vi toga svesni ili ne." "Najvažnije je da postanete svesni svoje originalnosti, neponovljivosti i autentičnosti. 



Kada ne budete više kopirali druge u želji da im se dopadnete i budete prihvaćeni, postaćete pravi kreator sopstvenog života. Tada ćete naći svoje mesto i svoj prostor u sadašnjem vremenu, koje niko drugi ne može da ispuni tako dobro kao vi – jer je taj prostor samo vaš. 

To se zove lični put." "Važno je da stanje naše duše u kontinuitetu bude na frekvenciji ljubavi, dobra, radosti, podrške, dobronamernosti, saosećajnosti. Ova osećanja treba da ispoljavamo i prema sebi, i prema drugima, i prema Životu, a posebno prema Stvoritelju." 

"Možda je sve ovo najlepše opisao Dušan Radović, koji je rekao: "Nemojte stalno vikati i tražiti još. Ponekad recite: Dosta, neću više, hvala, ni ovo nisam zaslužio. Nemojte tražiti da vam se unapred plati ono što ćete tek uraditi. Mogli biste pre toga vratiti ili uraditi ono što ste već uzeli. Budite skromni zato što vi tako hoćete, a ne zato što vam drugi to ne daju."

Pokreće Blogger.