Narodna vjerovanja o čišćenju kuće - Ako želite biti bogati čistite srijedom i četvrtkom

Prema starim narodnim vjerovanjima, čišćenje kuće se radilo u određenim danima ili u određeno vrijeme jer se vjerovalo da čišćenje u nekim danima odnosi sreću iz kuće. 


U stara vremena čišćenje se vršilo određenim danima u sedmici kako bi se u život privuklo bogatstvo i sreća, i sa tim su izbjegavali probleme i siromaštvo. Čišćenje ponedjeljkom dovodi do finansijskih poteškoća i odljeva novca. Čišćenje u utorak dovodi do neočekivanih prihoda i dobitaka. 

Čišćenje u srijedu lako može privući sreću u trgovini i poslu. Četvrtkom je čišćenje namijenjeno onima koji se žele riješiti finansijskih poteškoća i siromaštva. Petkom ne biste trebali početi dan sa čišćenjem: to može dovesti do finansijskih gubitaka. Čišćenje u subotu privlači novac u kuću.



Nedjelja nije dobar dan za čišćenje, a takva aktivnost može stvoriti probleme ukućanima. Stari narod je takođe vjerovao da prljavština privlači neuspjeh. Sve što se prospe ili isprlja bi trebali očistiti što prije. Ali ipak, ako se u kući prolije kava to može biti dobar znak jer nagovještava novčani dobitak. 

Kuća odražava psihološko stanje njenog vlasnika. No, pored toga što je čišćenje dobro za sreću ili zdravlje, mnogi ljudi, pa i stručnjaci vjeruju da čišćenje pomaže uravnotežiti naše psihološko stanje. Stručnjaci iz područja Feng Shui-a to ovako objašnjavaju.



Ako tokom čišćenja razmišljate o nekom problemu koji vas muči, može se ispostaviti da ćete, kad završite čišćenje, biti iznenađeni kad shvatite da vas taj problem više ne muči ili kad shvatite da problem nije tako velik kao što se činilo. Čišćenje kuće djeluje kao čišćenje uma.

Pokreće Blogger.