Kada udarate na ego muškarca - gurate ga od sebe: 7 razloga zašto se emocionalno udaljuju

Jasna je činjenica da su žene emotivnije od muškaraca. Emocije su hrana za njihovo srce. Ali šta ako vam vaš muškarac ne daje pravu količinu emocija? Šta ako se svi vaši pokušaji da zaradite malo ljubavi sudare sa njegovim podignutim gardom? Tada je vrijeme da se neke stvari mjenjaju. 


Ali prije svega moramo razumjeti šta uzrokuje emocionalnu udaljenost muškarca. 1. Udaranje na ego: Ako često svom muškarcu govorite da nije sposoban za neke stvari, da nije poput drugih muškaraca ili napominjete kako sve radi pogrešno - udarate na njegov ego. 

Sa tim stavom ćete ga vjerovatno navesti da vas zamrzi ili da se emocionalno udalji. 2. Ne doživljava vas ozbiljno: Jedan od najočitijih razloga zašto vaš partner ostaje emocionalno odvojen je zato što vas i vašu vezu ne shvaća ozbiljno. Muškarci uglavnom vole avanture. Ponekad ulaze u vezu samo radi ublažavanja dosade ili jačanja samopoštovanja. 



2. Perfekcionist je: Savršenstvo je dobro, ali neki ljudi mogu cijeli život biti u potrazi za savršenim poklapanjem u vezi, što je skoro nedostižno. Bez obzira na to kako se ponašate, takav će vam partner uvijek nešto zamjeriti i neumorno će vas pokušati promijeniti jer niste idealni.. 

Takva veza gotovo uvijek završava na isti način - muškarac odustaje od uzaludnih pokušaja i odlazi. 3. Previše je nezavisan: Postoje muškarci koji su naučili da budu nezavisni do te mjere da se teško prepuštaju izlivima emocija. Takve muškarce je teško omekšati, ali nije nemoguće. 



4. Loše isustvo iz prethodnih veza. Još jedan uobičajen razlog zbog kojeg se muškarac ne želi emocionalno uključiti u vezi je taj što je prethodno imao ružno iskustvo u vezama. Zbog takvih iskustava uvjijek će biti na oprezu, sa podignutim gardom, zbog čega će im biti teško da se zbliže sa svojom trenutnom partnerkom. 

5. Radoholičar je:  Neki su muškarci stalno na poslu. Njima je karijera na prvom mjestu, a vremena za rad na vezama jednostavno nema dovoljno. Rad za takve muškarce je središte života, a ljubav uvijek ostaje negdje na periferiji. 

6. Finansijska nestabilnost: Većina muškaraca misli da bi trebali biti glava domaćinstva i hranitelj porodice. I ovdje nije pitanje zastarjelost pogleda, već je riječ o muškoj prirodi. Ako nema finansijsku stabilnost, to će mu jako poljuljati samopouzdanje i smirenost. Ovo će automatski uticati na odnos s vama. 

Ako osjeća da vam ne može kupiti ono što želite ili pridonijeti kućnim troškovima, može se početi zatvarati u sebe i emocionalno se udaljiti.. 7. Problematično djetinjstvo: Kao što znamo, naša ličnost je rezultat prošlih iskustava, uključujući iskustva iz djetinjstva. 

Naše djetinjstvo oblikuje našu budućnost. Ako su se roditelji vašeg muškarca razišli, nisu mu posvetili dovoljno pažnje ili su ga čak zanemarivali - ne treba se čuditi što u odraslom dobu ne mogu normalno funkcionisati u vezama.

Pokreće Blogger.