Muškarce je lako uvrijediti, samo to bolje sakrivaju: Pet najčešćih kompleksa koji ih muče

Muškarci možda ostavljaju utisak kao da ih i nije briga šta drugi misle ili kao da ih ne dotiče kada neko pokušava da ih uvrijedi, ali u većini slučajeva realnost nije takva. 


Muškarci itekako imaju komplekse i itekako umiju biti povrijeđeni zbog grubih riječi, samo imaju dobar mehanizam odbrane i ne dozvoljavaju da se to vidi. Ovo su najučestaliji kompleksi među muškom populacijom koje pokušavaju sakriti: 

1. Visina: Definitivno najveći kompleks koje muškarci imaju. Najčešće su u pitanju niski muškarci koji bi željeli da su viši, ali takođe i jako visoki muškarci često sebe ne vide kao privlačne. Niski muškarci možda neće priznati da im smeta njihova visina, ali ih vrlo lako možete time uvrijediti. 



Visina je od davnina povezana sa muževnošću, zbog toga niski muškarci misle da ih drugi gledaju kao manje muževne. 2. Težina: Muškarci su skloniji gojenju, pogotovo u predijelu stomaka, što može predstavljati veliki kompleks među njima. 

Previše mršavi i previše gojazni muškarci će uvijek zavidjeti onima koji imaju savršeno isklesano tijelo i istaknute mišiće. 3. Kosa: Mnogi muškarci su genetski podložni preuranjenoj ćelavosti. Bujna kosa je takođe povezana sa muževnošću zato muškarac koji je izgubi osjeća se manje privlačno i vrijedno. 



4. Finansijska stabilnost. Skoro svaki muškarac će se osjećati loše ako nije u stanju dovoljno zaraditi za sebe ili za svoju ljepšu polovinu, porodicu itd. Gledajući muškarce koji su uspješni i ostvareni stvoriće velike komplekse u sebi. 

5. Bivši. Ako je bivši partner njegove sadašnje djevojke izgledao mnogo bolje od njega, on će stvoriti velike komplekse i osjećati dužnost da se trudi što više i nadmaši tog bivšeg. Možda nećete nikad saznati šta jednog muškarca muči, ali vjerujte da svi imaju komplekse i da svakoga možete uvrijediti riječima. Zato ih pažljivo birajte uvijek.

Pokreće Blogger.