Brak u kojem je žena starija češće puca - 5 faktora koji bi vas mogli dovesti do razvoda

Prema naučnim istraživačima, narednih pet stavki su najčešći faktori koji dovode do razvoda braka. 


1. Razlika u godinama je veća od 5 godina. Prema istraživanjima, brakovi u kojima su žene 4 ili više godina starije od svog muža se raspadaju tri puta češće. Zašto? Najčešće jer ženu koj
a je već u zrelim godinama obuzima ljubomora zbog svog mlađeg muža. 

Takođe dolazi do sukoba interesa, ona želi jednu stvar a on drugu, itd. 2. Niste se dugo zabavljali prije braka. Brakovi koji su sklopljeni nakon kratkog vremena zabavljanja imaju tendenciju da brže i puknu. Partneri vjerovatno nisu prešli sve neophodne teme kako bi shvatili da li su zaista kompatibilni za život u dvoje. 



Tu najčešće dolazi do sukoba interesa, svađi i razvoda. 3. Brak je sklopljen prije 25. godine ili poslije 35-te. Istraživanja pokazuju da se brakovi koji se sklapaju prerano ili prekasno češće raspadaju. Mladi se ne poznaju dovoljno dobro, nisu izgrađene ličnosti i ne znaju šta žele. 

A oni koji sklope brak u kasnim godinama se teško navikavaju jedno na drugo jer su dugo vremena živjeli samo po svojim pravilima. 4. Kritična profesija jednog od supružnika. Ako se jedan od supružnika bavi poslom koji je na primjer vezan za konstantna putovanja, ili provođenje vremena sa novim zanimljivim ljudima - tu dolazi do ljubomore. 



Koje profesije su u pitanju? Najčešće su to pjevači, muzičari, menadžeri, konobari itd... 5. Žena je finansijski uspješnija od muškarca. Ako prihodi žene premašuju prihode muškarca čak za 30-40%, šanse za razvod povećavaju se na 52%. Muškarci se generalno teško nose sa činjenicom da su žene uspješnije od njih, to im dođe poput poraza.

Pokreće Blogger.