Znakovi Zodijaka sa nepodnošljivim karakterom: Blizanci nisu tako voljeni u društvu kao što misle

Astrolozi izdvajaju tri predstavnika Zodijaka koji se ističu sa svojim lošim manirima, nedoličnim ponašanjem i pomalo nepodnošljivim karakterom.


Škorpija: Prvo mjesto na ovoj ljestvici, naravno, pripada Škorpiji. Nju karakterizuje nemilosrdan pristup svijetu, ponos i želja za osvetom. Umiju biti iznimno ljubomorni i zavidni. Spremni su razne pakosti učiniti ljudima koji su ih povrijedili. 

Umiju biti veoma navalentni i bezobrazni kada ih neko odbija, jer to doživljavaju kao poniženje. Ovan: Ovan je vrlo tvrdoglav i impulsivan. Vrlo dugo i metodično slijedi svoj cilj, a ako nije sve po njegovoj mjeri spreman je uzeti i uništiti sve što je dugo stvarao. 



Dovoljna je i najmanja sitnica da ga izbije iz takta i da se naljuti. Predstavnici ovog horoskopskog znaka neće poštovati vezu ili prijateljstvo ako im se nešto ne dopada. Spremni su odreći se ljubavi i prijateljstva zbog ponosa. To će lako odbiti sve ljude u njegovoj blizini. 

Blizanci: Treće mjesto, prema astrolozima, zauzimaju Blizanci. Oni su previše hiroviti i vrlo ponosni. Većinu svog života Blizanci traže sebe, smisao života i idealnog pratioca. Izuzetno je teško složiti se s njima, pogotovo zato što imaju tu dozu dualnosti u sebi pa ne znaju ni sami šta žele. 



Njihova želja da se sa svima druže i budu prihvaćeni lako odbije druge ljude jer umiju biti nametljivi a da nisu toga ni svjesni. Dok oni misle da ih svi obožavaju, drugi neće imati tako lijepe riječi za njih. Itekako umiju biti iritantni i naporni i trebali bi poraditi na tome.

Pokreće Blogger.