Ljubav je kao kafa - Treba biti jaka i ne podgrijava se hladna: Nekim vezama ne treba druga šansa

Nisu sve veze sklopljene iz pravih razloga i nije svim vezama suđeno da dugo potraju.


Nekim vezama ne treba dati drugu šansu jer ta druga šansa može odvesti u propast. Ako veza jednom  dođe do mrtve tačke to je odličan pokazatelj da trebate otići. Svaki naredni pokušaj će samo učiniti goru stvar - navesti vas da izgubite vrijeme i ponovo se razočarate.

I ovdje se ne priča o lošim vezama u kojoj partneri ne funkcionišu zajedno i žive u toksičnoj zajednici. Postoje parovi koji se slažu, ali im nešto nedostaje. Na primjer, oboje su dobre osobe, poštuju se, čuvaju jedno drugo, vole se, razmjenjuju nježnost... ali opet nešto fali.



Šta je to nešto? Da li je nezahvalnost? Vjerovatno ne. Mnogi parovi koji tvrde da su pronašli ljubav svog života tvrde da su tada konačno dobili osjećaj da su potpuni. Što znači da, ako se ne osjećate potpuno pored vašeg partnera to vjerovatno znači da to nije vaša prava ljubav.

Par može biti najskladniji na svijetu, ali ipak ne osjetiti tu iskru koja im nedostaje - pravu ljubav i strast. Pravoj ljubavi ne treba konstantno podgrijavanje. Pravoj ljubavi ne treba konstantno preispitivanje. Začudili biste se kad bi znali koliko je ljudi ostalo u vezi u kojoj nisu srećni.



Učinili su to jer su se plašili samoće, ili jer su se plašili da bolje neće naći. Ali zar je bolje biti sa osobom koja vas ne može usrećiti nego sam? Jedna stara izreka kaže "U ljubavi vam treba biti sjajno, nesrećni možete biti i sami". Neke veze ne zaslužuju drugu šansu, zato dobro razmislite kome ih dajete.

Pokreće Blogger.