Za sreću u 40-ima naučite važne lekcije u 20-ima: Ne treba uvijek pratiti snove iz djetinjstva

Svaka faza života nosi nove lekcije. Da biste bili srećni sa 40-ima naučite važne lekcije u 20-ima.


1. Vaš san iz djetinjstva može biti zamka. Mladalački snovi mogu vas odvesti na put koji se ne podudara s onom osobom kakva želite biti. Ono što ste željeli u mladosti ne znači da vam treba u zrelim godinama. Zato pokušajte eksperimentisati što je više moguće. 2. Štednja je korisna.

Siromaštvo konstantno negativno utiče na vaše mentalno zdravlje, dok dosta novca na bankovnom računu unosi mir u vaš život. Uvijek se trudite da steknete naviku štednje. 3. U životu uvijek nešto pođe po zlu i neplanirano. Planiranje je dobro, kao i usmjeravanje pažnje na jednu stvar. 



Ali imajte na umu da ništa nije stalno i trajno, sve se mijenja i sve može poći putem koji niste planirali. Postavite cilj i težite najboljem, samo nemojte izgubiti vezu sa realnošću. 5. Vaša karijera je dio vašeg života (a ne obrnuto). Velika karijera je dobra ali nije najbitnija stvar. 

Najvažnije je biti siguran da ste osoba kojoj nije potreban visok položaj da bi se osjećala ugodno u svojoj koži. U staračkom domu svi su jednaki. 6. Prijateljstva ne moraju trajati vječno: Ljudi svako malo dolaze i odlaze iz naših života. Zato je važno naučiti na vrijeme otpustiti neke ljude iz svog života. 



Cilj vam je biti otvoren za prijateljstvo tokom cijelog života, jer dobru osobu možete pronaći bilo gdje i bilo kada. 7. Život može biti dobar nakon što vam je srce slomljeno. Kad izgubite jednu ljubav to ne znači da ste izgubili sve moguće šanse za ljubav. Bez obzira u kojim godinama da budete uvijek ćete imati nove prilike za ljubav.

Pokreće Blogger.