Ukrasite svoj vrt kao iz bajke - 4 prekrasne vrste cvijeća na kojima će vam pozavidjeti

Proljeće je omiljeno godišnje doba za ljude koji obožavaju cvijeće. U nastavku biramo četiri prekrasne vrste cvijeća koje možete gajiti u svom vrtu.


Begonija: Viseća begonija (Dragon Wing Begonia) brzo i bujno raste. Uz pravilno održavanje, cvjeta neprestano, sve do prvih mrazeva. Prepoznaje se po krupnim, srcolikim, sjajnim listovima i krupnim cvetovima jarkih boja. 

Ova sorta begonije može da se gaji u bašti, ili na balkonu u visećim saksijama. Najbolje uspjeva na dobro dreniranom i nađubrenom zemljištu. Ne treba je previše zalivati. Voli svjetlost, ali ne i direktno sunce. Veronika: Ovo je baštensko cvjeće plave ili crvene boje, idealano za vaš vrt. 



Svojim cvjetovima krasiće vaše dvorište i navesti druge da se dive ljepoti vaše bašte. Salvija: Ili ukrasna žalfija kako je često zovu, je popularna dekorativna biljka. Svojim žarkim intenzivnim bojama osvježava vrtove i balkone tokom ljeta, čak i za vrieme najvećih vrućina. 

Cvjeta od maja do prvih mrazeva. Cvjetovi su u nijansama crvene, ružičaste, ljubičaste i bijele boje. Salvija se veoma lako gaji. Odgovaraju joj sunčana i polusunčana mesta, bogato humusno i drenirano zemljište. Najbolje je zalivati jednom nedjeljno. 



Visoki floks: Ili plamenac je baštensko cvijeće šarenih cvjetova koje možete pronaći u mnogim bojama: plava, ljubičasta, ružičasta, crvena. Odgovara joj polusjenovito mjesto i vlažno stanište. Cvjeta u ljetnjim mjesecima. Njeni cvjetovi su jako mirisni.

Pokreće Blogger.