Mlađeg muškarca je lakše "prekrojiti" po svojoj mjeri: 10 razloga zašto je dobro biti sa mlađim

Mnoge žene bježe od mlađih muškaraca smatrajući da su nezreli i skloni preljubama. Ali to nije uvijek slučaj. U nekim slučajevima dobro je imati mlađeg muškarca pored sebe.


Osjećaćete se mlađe: Mlađi muškarac je dobar poticaj da postanete vitkije i ljepše. Mnoge žene se više trude oko svog izgleda kada imaju manjeg muškarca pored sebe i to je jako pohvalno. Imaćete više samopoštovanja: Veza s mlađim muškarcem potiče ženu da vjeruje u sebe. 

Nećete se morati boriti sa njegovom krizom srednjih godina: Neka istraživanja pokazuju da muškarci koji su u vezama sa starijim ženama lakše prođu kroz "krizu srednjih godina". Ovo se pripisuje činjenici da je zrelija žena sposobna mlađeg muškarca spremiti na krize koje bi mogle naići.



Pažnja starije žene nevjerovatno laska mladiću: Uspio je osvojiti stariju, zreliju i mudriju ženu - on vjeruje da je to nešto veliko. Postaćete energičniji: Pored energičnog mladića, žena će procvjetati. Dok su stariji muškarci već duboko zašli u ozbiljnost svakodnevnice, mlađi muškarci još uvijek čuvaju radost i nestašluk u sebi. 

Mnogi će vam zavidjeti: Kao što mnogim muškarcima zavide kada pronađu mlađu ženu, tako je i sa ženama. Dok su neke vaše drugarice zarobljene u vezi sa zrelim muškarcima koji su izgubili motivaciju za isprobavanje novih stvari, mlađi muškarac će to i dalje to željeti. 



Lakše vam se prilagodi: Što je čovjek mlađi, to je psihološki i emocionalno fleksibilniji. Lakše ga je u nešto uvjeriti, spremniji je čuti drugačije stajalište. Zato u vašoj vezi ima manje svađa i nesporazuma. Neće biti ljubomoran na tvoj uspjeh. 

Bolna tačka mnogih muškaraca je ego. Muškarac istih godina svoju karijeru često ljubomorno upoređuje s vašom. A ako ga u nečemu prestignete - za njega to može postati trauma i drama. Mlađi muškarac se divi starijoj ženi od samog početka, zbog toga će uvijek biti njen najveći fan.

Pokreće Blogger.