Radije bi bili sami, nego družili se sa bilo kim - 7 pokazatelja da ste posebna osoba

Usvajajući kvalitetne osobine vi od sebe pravite kvalitetnu osobu. Sledećih sedam osobina pokazuju da ste posebna osoba.


1. Nikad vam nije dosadno. Uvijek imate šta raditi. Vi niste od onih koji imaju mnoštvo ljudi oko sebe, koje možda i ne vole, samo kako se ne bi osjećali usamljeno. Uživate u prilici da dubokoumno razmišljate, bavite se svojim poslom, čitate... Naprosto ste sami sebi dovoljni.

2. Ne volite nešto tražiti od drugih, radije se zadovoljite vlastitim resursima.3. Vi znate svoju vrijednost. Čak i ako vas napadnu ili kritikuju, vi ne gubite samopoštovanje jer znate da njihove riječi ne umanjuju vašu vrijednost. Uvrede možda bole, ali ne oduzimaju samopoštovanje. 



4. Shvatate da imate naprednije misli od drugih. Na primjer, dok drugi kukaju kako im je život težak i loš vi shvatate da je to pogrešno razmišljanje. Jer vi ste od onih koji znaju pronaći zahvalnost na malim stvarima i prihvatiti sve udarce koje život donosi. 

5. Sami rješavate svoje probleme. Ne molite druge za pomoć niti cvilite. Borite se da pronađete rješenje za svaki problem i to je vaša najbolja i najveća vrlina. 6. U bilo kojoj situaciji se oslanjate samo na sebe. Prihvatate pomoć, zahvaljujete se, ali ipak volite sve sami riješiti.



7.  Vjerujete sebi. Cijenite mišljenje drugih ljudi, ali držite se svojih uvjerenja. Imate svoj sistem vrijednosti. Ne dozvoljavate da nečije mišljenje o nečemu utiče na vaše mišljenje i stavove. Ne dozvoljavate drugima da vam pokušaju nametnuti svoje stavove,

Pokreće Blogger.