Nije na vama da se svetite, karma će to obaviti bolje: 10 loših navika kojih bi se trebali osloboditi

Moramo biti dovoljno hrabri da se na vrijeme riješimo svega što nas vuče na dno. 


Možda imamo krila, ali nikada nećemo moći poletjeti prema gore ako se nastavimo vezati za zemlju. Vjerovali ili ne, samo ste na korak od slobode, preostaje samo da shvatite na šta se zaista trebate fokusirati. 1. Krivica. Duboki osjećaj krivice je vaš najgori neprijatelj. 

Čim osjetite da luta vašim mislima sasjecite ga u korjenu. 2. Samokritičnost. Ljudi koji pate od niskog samopoštovanja skloni su kritikovati i sažaljevati se, uranjajući u psihološku agoniju. 3. Predrasude. Predrasuda je još jedna glavna psihološka barijera. 



Ona nas sputava da živimo punim plućima. 4. Negativno razmišljanje. Negativnost stvara tamnu auru koja odbija optimizam. Nezadovoljstvo uvijek počiva u duši takvih ljudi, što stvara puno problema. 5.Traženje tuđeg odobrenja. Tako se rađa kompleks inferiornosti. 

Njega kad steknete teško ćete spoznati sreću. 6. Ogorčenje. Skrivanje ljutnje nije samo loša navika. Ovo je loše za vaše zdravlje i dobrobit. Istraživanja pokazuju da ogorčenost može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. 7. Odgađanje za sutra. 



Sve što je korisno radi se odmah i ne ostavlja za poslije. 8. Uznemirujuće misli. Takve misli su proizvod straha i tjeskobe. Usredotočite se na jedan cilj i budite odlučni. 9. Upoređivanje. Ovo ograničava vaše polje aktivnosti i dovodi do toga da izgubite identitet. 

Kao rezultat, postajete stereotipni lik. Najbolje je riješiti se ove navike što je prije moguće. 10. Osveta. Ne prljajte svoje ruke kroz osvetu drugim ljudima, pustite karmi da se za to pobrine.

Pokreće Blogger.