"Bolje živjeti u pustinji nego sa ljutom ženom" - Kako je govorio veliki kralj Solomon

Legendarni kralj Solomon bio je čovjek čije je ime postalo sinonim za mudrost. On je svoj narod doveo do najvećeg prosperiteta i bogatstva. 


Sakupili smo nekoliko citata, kralja Solomona, koji se i poslije toliko vremena mogu primjeniti u životu. 1. Za sve postoji razlog, i za svaku svrhu pod nebom postoji vrijeme. Vrijeme da se rodi i vrijeme da se umre. Vrijeme da se sruši, i vrijeme da se izgradi. 

Vrijeme da se kamenje pobaca i vrijeme da se kamenje sakupi. Vrijeme da se ćuti, i vrijeme da se govori. 2. Čak se i budale smatraju mudrima kada ćute. 3. Bolje je da imate prijatelja nego da budete sami. Ako padnete, vaš prijatelj vam može pomoći. 



Ali ako padnete bez prijatelja u blizini, stvarno ste u nevolji. 4. Bolje je biti imun na ljutnju nego biti moćan, bolje je upravljati sopstvenim duhom nego posjedovati cijeli grad. 5. Zlatni prsten u svinjskoj njušci je isto što i lijepa žena bez imalo diskrecije. 

6. Bolje je živjeti u pustinji nego sa ljutom ženom. Mislim da je to glavni razlog zašto muškarci napuštaju svoje žene. Možeš voljeti, ali patiti. Neće čovjek zauvijek da trpi i da živi tamo gdje mu je loše. 7. Mudrost je glavna stvar.



Zato budite mudri, i sa svime što će doći prigrlite razumijevanje. 8. I tako vidjeh da za čovjeka ne postoji ništa bolje nego da voli ono što radi, jer posla ima mnogo. Tako mogu da vide šta će ostati za njima… 9. Bolje je ne obećati, nego obećati i ne ispuniti. 10. Ponos ide prije uništenja, a ponosit duh prije propasti.

Pokreće Blogger.