Izbor parfema govori o ženi više nego njene riječi - Omiljeni parfemi holivudskih diva

U intervjuu s Marilyn Monroe, na pitanje šta nosi kad odlazi u krevet, odgovorila je: "Samo nekoliko kapi Chanela 5". Kasnije su ove riječi postale slogan reklamne kampanje Chanela. 


Neki se neće složiti sa njenim izborom parfema ali sve je to stvar ličnog izbora. U nastavku donosimo omiljene parfeme holivudskih dama: Rose Geranium, Floris - Omiljeni parfem Merlin Monro, pored Chanel 5. Parfem Chanel br. 5 nije jedini miris koji je glumica obožavala. 

Prema nedavno objavljenim dokumentima, tokom snimanja filma "Gentlemen Prefer Blondes", parfem Floris Rose Geranium ostavljen je na njenom toaletnom stolu u hotelu. Od tada, miris s notama ruže, pelargonije, citronele i sandalovine je bio njen omiljeni parfem.



Nažalost, ovaj sastav je trenutno dostupan samo kao esencija kupke. L'Interdit, Givenchy - Omiljeni parfem Audrey Hepburn: Omiljeni miris ove genijalne glumice bio je L'Interdit, Givenchy. I to ne čudi, jer je dugi niz godina bila muza Huberta de Givenchyja, osnivača istoimene modne kuće. 

L'Interdit je stvoren posebno za glumicu 1957. godine i nekoliko godina je bio dostupan samo za nju. Jean Desprez Bal a Versailles - Omiljeni parfem Elizabeth Taylor: Oskarovka je obožavala parfem Jean Desprez Bal a Versailles s notama ružmarina, cvijeta narandže, sandalovine i vanilije, koji je pušten u prodaju 1962. godine. 



Taylor ga je nosila dok je snimala Cleopatru. Mnogi su izjavili da je čak jednu bočicu dala i Michaelu Jacksonu koji ga je obožavao. Fleurissimo, Creed - Omiljeni parfem Grace Kelly: Creed Fleurissimo stvoren je posebno za vjenčanje glumice Grace Kelly i princa Rainiera III od Monaka 1956. godine.

Uoči svečanog događaja, Rainier je Kelly poklonio bočicu ovog parfema od kojeg se nije rastajala cijeli život. Nakon njene smrti, jedan od prinčevih poznanika poželio je da njen lični miris učini dostupnim široj javnosti u znak ljubavi prema ljudima. 

Toaletna voda Vol de Nuit, Guerlain - Omiljeni parfem Katharine Hepburn: Katharine je, poput Audrey Hepburn, čitav život bila vjerna jednom mirisu. Vol de Nuit je predstavljen 1933. Parfem je kreirao Jacques Guerlain. Gornje note su Galbanum, Narcis, Bergamot, Cvijet narandže, Limun, Narandža i Mandarina.

Pokreće Blogger.