Ništa ne može lakše sabotirati čovjeka nego on sam sebe - Kako naše misli utiču na našu sudbinu

Svi imamo skup vlastitih uvjerenja, kao i naviku razmišljanja na određeni način. Nažalost, neki od njih nas sprečavaju da idemo naprijed i postajemo bolji i uspješniji.


Naše misli u velikoj mjeri utiču na naš život. Analizirajmo tipične greške u razmišljanju koje nas sprječavaju da napredujemo. Navika generalizovanja: Često čujemo izjave: "Niko me ne razumije", "Svi muškarci su isti." Ne možete sve osobe strpati u isti koš. 

Ni vi ne biste voljeli da budete u istom košu sa osobama sa kojima se ne poistovjećujete. U svemu ima izuzetaka, imajte to na umu. Važno je naučiti potisnuti vlastitu naviku generalizovanja što prije. Naredni problem je prečesto korištenje riječi "problem". 



Nažalost, ova negativna riječ je previše popularna. "Imam problema u porodičnom životu" (suprug je juče kasnio s posla), "imam problema sa psom" (previše je razmažen) ".  Neke stvari koje nazivate problemima uopšte nisu problemi, već su vaša nezdrava navika da na sve što vam se ne dopada stavite etiketu lošeg.

Rješenje je ovdje prestati govoriti da je problem nešto što nije problem. Umjesto toga koristite ovu izjavu: "Imam situaciju koja zahtijeva moju pažnju." Pretvorite sve negativne izjave u pozitivne, to će vam pomoći da se lakše nosite sa njima. Vjera u nemogućnost je najveći problem mnogih ljudi.



Riječ je o izrazima koji koriste riječi: "Ne mogu", "to neće uspjeti", "ja to ne znam", "nije to za mene". Te riječi izražavaju određeni okvir pogrešnog razmišljanja. Često se formiraju u djetinjstvu, a podstiču ih stariji ljudi koji razmišljaju na isti način: roditelji, rođaci, vaspitači, učitelji. 

Umjesto svega tog navedenog, pošaljite pozitivnu energiju u svemir, prilagodite se isključivo pozitivnom rezultatu, razmišljajte samo o dobrom i pozitivnom, molite se, volite i sve će biti kako treba.

Pokreće Blogger.