Znakovi Zodijaka koji obično nikad ne lažu: Ako želite iskrenog prijatelja tražite ga u znaku Ovna

U horoskopu se nalaze 2 znaka za koje astrolozi smatraju da su najmanje skloni laganju.


Ovan je neizmjerno iskrena osoba. On uvijek teži istini i pravdi i zalaže se za njih. Ovan zna da je iskrenost ogromna sila koja ne poznaje strah. Budući da su pod pokroviteljstvom Marsa, Ovan ne krije svoje misli. U mladosti krije ove osobine kako ne bi povrijedio ljude svojom istinom.

Ali kasnije kada sazri nema toga što bi vam on prećutao. Ako ga "ujedete" očekujte rafal uvreda. Bez ukrasnog papira za umotavanje - reći će sve kako jeste. Ako vam treba nova doza stvarnosti, bez obzira koliko gruba bile, nazovite Ovna i pitajte za mišljenje.



Strijelac je tragač za istinom. Njegov je pokrovitelj Jupiter, planeta optimizma i rasta. Strijelčev život je jedno veliko putovanje ka istini (istovremeno fizičkoj, psihološkoj i duhovnoj). Da bi postigli svoj cilj, ovi slobodni mislioci istražuju širok spektar predmeta, mjesta i sistema vjerovanja. 

Ono što ih čini posebnima jeste ta njihova nesebičnost - spremni su podijeliti mudrost sa svijetom. Strijelci su, poput njihovih poetskih putopisa, otvorena knjiga za sve. Njihova snaga leži u iskrenosti, duhovitosti, mašti i spontanosti. 



Oni ne vide nikakvo zadovoljstvo izmišljajući lažne činjenice. Kao što Strijelac dijeli iskrenost sa drugima, tako očekuje i da mu se vrati. Zbog toga ne toleriše lažljive ljude koji su spremni na svašta da bi izvukli svoju zadnjicu iz problema. Cijenite njegovu iskrenost i uzvratite mu je.

Pokreće Blogger.