Potrebni su loši dani da bi znali cijeniti one dobre: 13 fraza koje bi vam mogle uljepšati dan

Ako vam je potrebno malo motivacije, donosimo idealne fraze za započinjanje dana s optimizmom: 


1. Svi se vaši snovi mogu ostvariti ako imate hrabrost da tragate za njima. 2. Ponekad nam je teško početi ispočetka, ali ako želite ići naprijed, jednostavno morate. Ostavite juče u prošlosti i ne razmišljajte o budućnosti. 3. Svakog jutra se ponovo rađamo. 

Ono što danas radimo je ono što je najvažnije. - Budha. 4. Kad se ujutro probudite, razmislite o dragocjenoj privilegiji biti živ, disati, razmišljati, uživati i voljeti. - Marko Aurelio. 5. Naučite živjeti s pozitivnom energijom u svakom trenutku. 



Potrebno je puno truda, vjere i nade. Stoga, mislite pozitivno, vjerujte u dobro i pozitiva će postati vaša svakodnevnica. 6. Danas je novi dan. Čak i ako ste pogriješili juče, danas sve možete učiniti ispravnije. 7. Trebaju nam loši dani da bi više cijenili one lijepe. 

8. Uz ispravan mentalni stav, ništa ne može spriječiti čovjeka da postigne svoj cilj i ništa mu ne može pomoći u pogrešnom mentalnom stavu. - Thomas Jefferson. 9. Kad sam se jutros probudio, nasmiješio sam se. Čekaju me nova 24 sata. Obećavam da ću svaki trenutak živjeti punim plućima . - Taj Nhat Hanh. 



10. Uspjeh je zbir malih napora koji se ponavljaju svaki dan. I svaki mali napor danas može donijeti veliki uspjeh sutra. 11. Radost života je uvijek imati šta raditi, nekoga voljeti i čemu se radovati. - Thomas Chalmer. 12. Prilike su poput izlaska sunca. Ako predugo čekate, izgubićete ih. - William Arthur Ward. 13. Sanjajte kao da ćete živjeti vječno, živite kao da ćete danas umrijeti. - James Dean.

Pokreće Blogger.