Mnogi ljudi ostaju u vezi dok ne nađu boljeg - Signali da se dopadate zauzetom muškarcu

Postoje osobe koje su u vezi ali se ne osjećaju srećno, zbog čega traže drugu opciju prije no što raskinu.


Ako ste sumnjali da se nekome dopadate, čak i ako je u ozbiljnoj vezi, vaši osjećaji bi mogli biti opravdani. Kako znati da li se nekome dopadate čak i kada je zauzet? Način na koji izražavamo svoju privlačnost ili svoj romantični interes prema drugima je veoma prepoznatljiv. 

Neverbalni jezik: Direktan kontakt očima je glavni pokazatelj, zatim zavođenje predmetima (poput igranja narukvicom), dodirivanje kose. Fizički pokazatelji: Držanje tijela pružiće vam informaciju da li je opušten ili se osjeća napeto i neugodno. 



Obratite pažnju na trenutke kada želi pričati s vama (ako to čini samo kada njegov partner nije tu - to može pokazati da mu se dopadate i da želi nešto sa vama sa strane. Sadržaj vaših razgovora biće presudni pokazatelj da li mu se sviđate: 

Ako tu ima puno komplimenata, očigledno je da flertuje. Fiziološke promjene: Tu možete primjetiti da mu se znoje dlanovi, postaje jako neurozan i hiperaktivan, ponaša se uzbuđeno poput djeteta. Šta činiti u ovakvoj situaciji? Najvažnije je da shvatite šta želite i šta oboje možete izgubiti ako biste se upustiliu vezu.



Razmislite šta očekujete od situacije (nešto kratkoročno ili nešto više) i da li je to održivo. Razmislite ili saznajte šta dotična osoba želi: Da li želi da prekine svoju vezu i započne drugu vezu s vama, ili samo želi da flertuje i podiže vlastiti ego.

Pokreće Blogger.