Muškarac koji je prestao voljeti je često iznerviran: 5 znakova da razmišlja da vas ostavi

Mnogi muškarci, u nekom trenutku svog života, imaju stanje koje psiholozi nazivaju "emocionalnim razvodom". Ovaj trenutak karakteriše maksimalan osjećaj nezadovoljstva svojim partnerom i brakom/vezom uopšte. 


I muškarci i žene mogu doživjeti "emocionalni raskid ili razvod", a evo kako da ga prepoznate: Kritikuje gotovo sve što radite: Kad smo zaljubljeni, partneru lako opraštamo njegove manje nesavršenosti, kaže dr. Debra Campbell. Ali s vremenom zaljubljenost nestaje i u tom periodu se "ispoljavaju" razni nedostaci koje prije jednostavno niste primijetili. 

I ovdje je važno na vrijeme obratiti pažnju na nezadovoljstvo partnera, pokušati riješiti nastali sukob ili nesporazum. Želja da se izoluje češće: Još jedan znak "emocionalnog razvoda" je želja za izolacijom. S vremena na vrijeme počnete osjećati da se između vas i vašeg partnera pojavio zid. 



"Ovo stanje obično nastane kao rezultat svađe: osoba se toliko uznemiri da postane izolovana u svojim osjećajima", kaže porodična terapeutkinja Laura Heck. Ako problem ne riješite konstruktivno u mirnijem okruženju, prije ili kasnije navika izgradnje zamišljenog zida može dovesti do razvoda. 

Jako se iznervira ako nije po njegovom: Ako nekoliko puta niste udovoljili njegovim zahtjevima, budite sigurni da nije zadovoljan (čak i ako vam to nije rekao). Ovakvo nezadovoljstvo se nakuplja i partner počinje misliti da ste vi uzrok svih problema koji nastanu. 



Prestali ste se zabavljati zajedno: Srećni parovi se često zabavljaju i smišljaju nove načine da uživaju. Ako primijetite da je ovo postala samo stvar prošlosti - razmislite da uvedete neke novine. Smijeh je najbolji lijek za ljubav koja je na ivici. Nasmijte jedni druge najbolje što možete. 

Smijeh vam omogućava da srušite emocionalnu barijeru, čak i ako je ta barijera nastala uslijed međusobnog nezadovoljstva i neriješenih problema. Bježi od iskrenih razgovora Prema dr. R. Scottu Gorntu, nedostatak komunikacije jedan je od najočitijih znakova udaljenosti vašeg partnera. 

Velik je problem ako vaš partner uopšte ne pokaže interes za ono što govorite - ne sluša ili sluša djelimično, odgovara kratko i nezainteresovano. Ako primijetite takvu promjenu u komunikaciji, pokušajte što prije saznati koji je razlog.

Pokreće Blogger.