Bakini genijalni savjeti: Ne gubite smisao za humor, trebaće vam kad stvari postanu ružne

Ne uzimajte mudrost starih baka zdravo za gotovo, možda će vam trebati prije nego što mislite.


Prikupili smo nekoliko mudrosti genijalnih baka. 1. Nikad ne idite u krevet bijesni. Bilo da ste ljuti sami na sebe ili na svog partnera važno je da sve nesuglasice riješite prije nego što odete spavati. 2. Ljudi i okolnosti se mijenjaju. I vi takođe. Zato budite strpljivi.

Koliko god stvari u ovom trenutku bile teške, one će proći. Volite i prihvatajte ljude takvi kakvi jesu, posebno vašeg supruga i djecu. 3. Nikada nemojte prestati raditi stvari koje vam se sviđaju. Isto tako ne pristajte da radite stvari koje vam se ne sviđaju. 



4. Sa svojim najboljim ružem suočićete se s bilo čime. Kada je teško i kada se ne osjećate dobro - nabacite malo šminke, omiljeni ruž i komad odjeće, i sve će odmah postati mnogo bolje. 5. Ne gubite smisao za humor, trebaće vam kad stvari postanu ružne. 

6. Priznajte da ste pogriješili. Ako odgovorno uočimo greške koje napravimo i njihove posljedice, moći ćemo jasno vidjeti u čemu se sastoji naša greška, koji su njeni dugoročni efekti i šta činiti da je ne ponovimo. 7. Nikad nije kasno. 



Uvijek možemo početi iznova i iznova. Suočeni s neuspjehom i gubitkom, znajte da postoji novi početak i nova prilika. Nikada niste premladi za učenje, niti prestar za promjene. 8. Pronađite sreću u malim stvarima. Jer to je ključ za srećan život.

Pokreće Blogger.