Muškarac bi se trebao "razvesti" od majke prije nego što oženi ženu: Psihologija bračnih odnosa

Drage moje žene, ako ste pomislile da je vaš muškarac nezavisan čovjek na kojeg majka ne utiče - vjerovatno ste u zabludi.


Ono što vjerovatno niste primjetile do sada, a istraživanja pokazuju, jeste činjenica da muškarci dosta nasljeđuju od svojih majki. Od tuda proizilazi ta njihova povezanost. S tim, velike su šanse da ćete pronaći u svom muškarcu sve ono što mrzite na njegovoj majci.

Naravno, njegova majka treba uvijek da ima posebno mjesto u vašem životu, i naravno da bi to svaka žena trebala poštovati, ali nismo svi rođeni da bismo se slagali. Nekada se ljudi ne slažu sa vlastitim roditeljima, zašto bi morali sa tuđima? 



Bilo da se muškarac oženio u svojoj ranoj mladosti ili u kasnoj, koliko god vremena da je proveo u kući živeći sa roditeljima (tačnije sa majkom), dosta toga je upio od nje. Ona je prva ženska figura u njegovom životu koja predstavlja sve ostale ženske figure.

Ako je njegova majka cjepidlaka, vjerovatno će misliti da su sve takve. Ako njegova majka često "zvoca" (za njegovo dobro) on će misliti da su sve žene rođene samo da zvocaju. Kako se njegova majka postavila prema njemu i kakvu je on sliku žena stvorio u glavi, naspram nje, u velikoj mjeri se reflektuje na njegov brak.



Ono što bi muškarci trebali shvatiti jeste da su sve žene različite, i da bi se trebali "razvesti" od svoje majke kada stupaju u brak sa ženom. Dakle, zaboravite na izjave "Ista si moja majka", "Moja majka je to bolje znala raditi", "Moja majka nikad to nije uradila", "Postaješ ista kao moja majka". Vaša žena nije vaša majka i prestanite je sa njom upoređivati!

Pokreće Blogger.