Ako želite kupiti još kozmetike - Učinite to: 10 stvari zbog kojih se ne bi trebali pravdati muškarcu

U neke ženske stvari se muškarci vole miješati i nametati svoje mišljenje o tome. Bez obzira koliko nametljivi bili, za neke stvari se ipak ne morate pravdati:


1. Nespremnost za rađanje djece. Ako sebe ne vidite kao majku, to je vaše pravo. To ne znači da ste loša osoba i da ne volite djecu. Vaš je izbor hoćete li imati djecu ili ne. 2. Vaša religiozna gledišta. Ne biste se trebali plašiti da će vas čovjek osuđivati zbog vaših duhovnih shvatanja. 

To je vaš način života i ne biste ga trebali mijenjati niti pravdati pred nekim čovjekom. 3. Vaša prošlost. Ono što je bilo u prošlosti treba tamo i da ostane. Ne biste se trebali pravdati zašto ste donosili neke odluke. Možda jesu bile glupe i nepromišljenje, ali svaki čovjek ih ima. 



4. Čime se bavite? Muškarac ne bi trebao kritikovati vaš rad. To je vaš izbor. Ne morate biti s muškarcem koji potcjenjuje vaš rad ili vas u tome ne podržava. 5. Vaše porodične veze. Vaš partner bi trebao podržavati sve vaše odluke koje želite donijeti, uključujući odnose sa porodicom. 

Bilo da želite više da se družite sa njima ili manje, vaš partner bi trebao to podržati. 6. Vaše prošle veze. Vaš muškarac bi vas trebao voljeti bez osuđivanja zbog vaših prethodnih veza, jednostavno zato što vas voli i vjeruje vam. Prošlost ostaje u prošlosti, sadašnjost je bitna.



7. Kupovina. To što ste kupili novi balzam za kosu iako kod kuće imate 3 slična, ili što ste kupili još jednu crnu majicu iako ih imate 10 sličnih - ne bi trebalo da bude nešto što će vaš muškarac komentarisati. Imate pravo kupiti sve što poželite ako imate novca za to. Počastite se svako malo. 

8. Nevoljnost. Moram shvatiti da initmnost nije obaveza, već da se dešava kada oba partnera to žele. 9. Vaši planovi. Ne morate čovjeku reći sve što planirate i želite učiniti. Ne bi vas trebao kontrolisati gdje ste i s kim, šta radite.  Ako vam ne vjeruje, to je njegov problem. 

10. Vaši prijatelji. Muškarac vam ne bi smio govoriti s kim se trebate družiti. Ima pravo da mu se neko ne dopada ali na kraju krajeva, vi odlučujete s kim ćete se družiti.

Pokreće Blogger.