Psiholozi ističu 6 glavnih grešaka u vezama - Ljubav je bitnija od onog što vas nervira

U ljubavnim vezama mnogi ljudi čine stvari kojima žele popraviti vezu a zapravo joj čine štetu. 


1. Ne volite sebe dovoljno: U vezama često pokušavamo trčati prije nego što uopšte prohodamo. Ulazimo u veze očekujuću savršen sklad a još nismo u skladu sa sobom. Dajte prvo sebi vremena da postanete osoba kakva želite biti. Drugim riječima: ne možete pronaći pravu ljubav dok ne zavolite sebe. 

2. Ne dopuštate da vaša veza doživi sukob. Nije da trebate tražiti razlog sukoba, ali ne trebate ih izbjegavati. Sukobi su normalan dio veze i trebate se znati nositi sa njima. 3. Shvatite da ne možete promijeniti drugu osobu. 



Možete promijeniti samo sebe, time promijeniti odnos i eventualno uticati na drugu osobu. Ali nikad se ne mijenjajte u nadi da ćete promijeniti sve ostalo. Promijenite sami sebe. 4. Ne morate tolerisati ono što ne volite kod svog partnera. 

To što ne morate mijenjati drugu osobu ne znači da morate prihvatiti i tolerisati sve njene mane. U tome morate održavati ravnotežu. Dvoje odraslih logično očekuju jedno od drugog ono što svakom od njih treba. 5. Svi su problemi rješivi ako možete razgovarati o njima. 



Kad možete izgovoriti svoja osjećanja i iskustva, njihov stepen se smanjuje i postaje lakše pronaći rješenje. 6. Otpustite sve probleme koji nisu vrijedni vaše veze. Zaštitite svoju vezu, ne dopustite da ih sitne svađe pokvare. Nekada popustite i ohladite. Ljubav je bitnija od onoga što vas nervira.

Pokreće Blogger.