Ljubav iz ugla anksiozne žene: Naše srce je krhko, ali veliko - Ljubav sa nama je teška, ali i lijepa

Konstantan strah, briga i panika kod žena koje pate od anksioznosti može ponekad učiniti da se osjećaju kao da je cijela težina svijeta na njihovim prsima. Kada su u pitanju veze i romantični odnosi ovo može dodatno zakomplikovati sve. Kako izgleda ljunav iz ugla anksiozne žene - otkrivamo u nastavku.


Biti sa nekim ko ima anksioznost nije nimalo lako ali u nastavku teksta možete malo bolje shvatiti ličnost žene sa anksioznošću i kako da je razumijete i budete podrška. Kada imate anksioznost, misli koje se kreću kao na trkačkoj stazi samo su dio procesa. 

Mislimo o svakom mogućem scenariju, svakoj mogućoj opciji, svakom najsitnijem detalju. Kada je ljubav u pitanju, prate nas isti zastrašujući šabloni, previše razmišljanja koje navode da mislimo sve više i više – da li je vrijedno i gdje vodi sve to. 



Nikada ne ulazimo u vezu odjednom, o svemu pomno mislimo, jer želimo biti spremne na sve. Ali, kada kažemo da nekoga volimo.. mi to stvarno i iskreno mislimo. Mi sve planiramo: Čak i umjesto svojih partnera, volimo isplanirati sve kako ne bi došli u neugodna iskušenja. 

Lojalne smo. Naše srce je krho ali veliko. Ljubav s nama je lijepa ali i teška. Trudimo se da održimo mir što je više i duže moguće. Ponekad smo previše skeptične. Nije da ne želim da ti vjerujem, to je jednostavno dio moje ličnosti. Brinemo neprekidno... i o svemu: 



Brinem o prijateljima, porodici, partneru. Sve vrijeme. Neprekidno. To se nikada ne zaustavlja. Nikada ne nestaje. Ne želim da te uznemirim svojom brigom oko toga zašto mi se nisi javio kada si došao kući, ali odmah sam zamislila više scenarija šta ti se moglo desiti i zbog toga sam postala uznemirena.

Mi volimo više od drugih ljudi: Volimo više nego što ste mogli zamisliti da je to moguće.. jer to je jednostavno u našoj prirodi. Uvijek se trudimo najviše što možemo: Biti sa nekim ko ima anksioznost nije nimalo lako i mi smo svjesni toga. Ali vjeruj mi, na svakom koraku trudimo se da ti to olakšamo. 

Pokreće Blogger.