Muškarci izglasali kako izgleda idealna žena: Brinete dominiraju, ali i drugi faktori su bitni

Aplikacija za spojeve "Mamba" sprovela je veliko istraživanje među muškarcima i otkrila najatraktivnije ženske osobine, kako fizičke tako i psihičke, kao i njihov odnos prema ljubavi.


Anketa je bila anonimna, pa muškarci nisu imali potrebe da lažu. U kojim godinama ženu tražite? To je iznenađujuće, ali suprotno starinskom vjerovanju da muškarci uvijek žele mlađe, ispostavilo se da anketirani muškarci traže partnerku istih godina. 

42,8% ispitanika su glasala za ženu istih godina. „Kako da to objasnim? Da, mlade žene su atraktivne, ali volio bih da u blizini imam ženu koja je rasla otprilike u isto vrijeme kao i ja. Gledala iste filmove, slušala istu muziku, smijala se istim šalama. 



Između mene i moje mlađe djevojke postoji ogroman kulturološki jaz, možda nekome to nije važno, ali naše neslaganje u mnogim stvarima me jako nervira.”, kaže 39-godišnji ispitanik. U isto vrijeme, 35,2% muškaraca reklo je da bi željeli naći ženu mlađu 5-7 godina.

8,5% bi željeli ženu stariju 5-7 godina od sebe, 11,4% bi željelo izaći s djevojkom koja je upola mlađa od njih, a samo 2,1% bi željelo slijediti primjer Emmanuela Macrona i oženiti se ženom mnogo starijom od njih samih. Što se tiče izgleda žena i osobina izglasali su dobar izgled prije svega. 



20,9% odabralo je dobru figuru. 18,4% je navelo da je najbitnije da žena bude ženstvena i nježna. 11,2% njih su istakli kako su temperament u krevetu i smisao za humor jako važni. Sledeće osobine koje vole na ženi su: Neovisnost i inteligencija (9,6%).

Povjerenje (8,8%), sposobnost dobrog kuhanja (8,5%), sposobnost slušanja i razumijevanja čovjeka (5,9%), a na posljednjem mjestu je sposobnost divljenja muškarcu. Što se tiče Google-ovih istraživanja  šta muškarci najviše vole na ženi, došli smo do sljedećih informacija:

Većina muškaraca u anketi su izjavili da je smeđa kosa kod žena najviše privlačna; 28,6% je reklo da više voli crnu kosu. To znači od ukupno ispitanih, 59,7% je reklo da više vole žene s tamnom kosom. Kada je riječ o ženama s drugim bojama kose 29,5% muškaraca preferiralo je plavuše, a 8,8% muškaraca crvenokose. Što se tiče boje očiju mnogi ispitanici su izjavili kako su plave oči najprivlačnije. Poslije njih dolaze zelena, smeđa, i zatim sve naredne boje.

Pokreće Blogger.