Najfascinantniji znakovi Zodijaka: Djevice sebi zakomplikuju život, Ribe se bore sa vjetrenjačama

Svaki znak Zodijaka je poseban na svoj način, ali njih troje se posebno ističu. Zaista su fascinantni.


Djevica: Fascinantne su po tome što same sebi znaju "začiniti" i zakomplikovati život. Oni znaju rješavati tuđe probleme i davati savjete, ali ne znaju sebi pomoći. Djevice imaju tendenciju stavljati sve u kutije, etiketirati, sortirati, a kad ih nešto spriječi u tome, uspaniče se. 

Ne vole da im je život monoton pa uvijek unose malo turbulencije. Njihov se život sastoji od ispravljanja nesavršenosti i često se pitaju što su pogriješili pa ih je zadesila tako teška sudbina. Vaga: Oni žive za estetiku. Za njih je izgled važan, tako da se ne mogu pomiriti sa znakovima starenja. 



Za njih je ovo jedna od najvećih nepravdi na svijetu. Vaga se voli igrati detektiva, izvlačiti prevarante na površinu, razotkrivati lažove. Problem je što sve shvaćaju vrlo lično. Za njih su loši ljudi doslovno lična uvreda. Rješavajući tuđe probleme, oni imaju osjećaj da rješavaju svoje.

Vage prvo djeluju, a onda nekoliko dana razmišljaju o tome što bi se dogodilo da su postupili drugačije. Riba: Oni imaju svoj bogat unutrašnji svijet ali neprestano ulaze u neugodne situacije. Na sve nepoznate životne okolnosti reaguju oštro i drčno, nešto poput borbe sa vjetrenjačama.



U svojim glavama već su odavno zacrtali kako bi njihov život trebao izgledati i kakav bi trebao biti idealan svijet. Ali budući da se stvarnost neprestano tome opire, Ribe će to odlučno pokušati pobijediti! Kad Ribe otkriju težak problem, pokušavaju ga riješiti na sve načine... To je posebno vidljivo kada su pod uticajem alkohola ili snažnih emocija.

Pokreće Blogger.