Pauza u vezi je raskid za kukavice: 6 razloga zašto na to ne bi trebali pristati

Pauza u vezi nije najpametniji izbor ako želite sačuvati vezu. Donosimo nekoliko razloga zašto:


1. To će samo povećati nesporazume. Parovi rijetko razgovaraju o detaljima prije nego što naprave pauzu, što samo stvara više zabune. Većina parova ne postavlja nikakva pravila i zato ne razumiju šta mogu učiniti tokom privremenog prekida, a šta ne. 

To sigurno neće pružiti priliku za rješavanje vaših problema. 2. To neće popraviti ništa: Ignorisanje problema definitivno ga neće riješiti. Zašto? Jer neće nigdje nestati, a nakon nekog vremena opet ćete se s njim susresti. 3. Počinjete sumnjati: Počinjete se pitati vrijedi li ova veza vašeg vremena. U glavi vam se pojavljuju razne misli koje prerastaju u osjećaj nesigurnosti. Počinjete sumnjati u namjere svog partnera, a on vas nikako ne može smiriti, jer ga nema u blizini. 4. To može dovesti do ogorčenja. 

U većini slučajeva jedna osoba postane inicijator pauze, a drugi se partner jednostavno složi s njim, jer želi održati vezu. Na kraju, ove misli će vas i dalje proganjati, stvarajući uvijek iznova nesigurnost i nepovjerenje. 5. To može dovesti do varanja. Priznajmo: kad napravite pauzu, nema apsolutno nikakve garancije da vas partner neće prevariti. Tehnički se to neće ni računati kao varanje jer više niste par. 6. Ovo je samo prazan izgovor. Ako malo razmislite, pauza nije ništa drugo nego raskid za kukavice. 

U većini slučajeva partner koji želi napraviti pauzu već zna kako će se sve završiti, ali se boji to priznati. Možda se vaš dečko boji vaše reakcije na vijest o prekidu i zato pokušava ublažiti situaciju rekavši da želi napraviti pauzu. Ili odbija priznati da prekid znači kraj vaše veze.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.