Oni koji komentarišu tuđi izgled nisu zadovoljni vlastitim: 5 osobina zavidnih žena

Zavidne žene se prepoznaju po svojim specifičnim šablonima ponašanja, a to su sljedeća:


Ogovaranje: Komentarisanje tuđeg izgleda je česta pojava među ženskom populacijom. Oni koji komentarišu tuđi izgled sumnjaju u vrijednost vlastitog. Nažalost, u takvim situacijama misle da doprinose svom samopouzdanju, dok zapravo samo razvijaju štetne emocije u sebi.

Srećna i ispunjena žena će se fokusirati na dobre strane, dok zavidne žene komentarišu u negativnom smislu. Ljubomorisanje: Ako vam smeta druga žena, nije vam simpatična ili nemate dodirnih tačaka sa njom, nemojte licemjerno glumiti, već jednostavno nemojte da se družite sa njom. Ljubomora nam šteti.



Izmišljanje tračeva da bi se stekla nova prijateljstva: Jedno je komentarisati nešto sa najboljom drugaricom, a nešto sasvim drugo pokušavati se zbližiti sa drugima pomoću širenja neprovjerenih informacija i tračeva o drugim ženama! 

Time govorite samo o sebi, ne o drugima. Lažni komplimenti: Zavidne žene daju lažne komplimente kako bi se iz svoje zlobe naslađivale: "Jesi li oprala kosu danas, baš je lijepa?" to nisu komplimenti. Ako nemate pravi kompliment, bolje ćutite. 



Komentarisanje nečijih bliskih osoba: Žene često smatraju da imaju pravo da ogovaraju tuđeg partnera ili neku osobu sa kojom se druže. Veoma je nepristojno kada nekome ružno govorite o njemu dragoj osobi. To ko je sa kim u vezi i ko se sa kim druži je isključivo lična stvar.

Uspjeh druge žene ne mora nužno biti izvor vašeg ljubomorisanja, to može biti odlična motivacija i primjer na koji se možete ugledati. Svijet nije tako mali da bi samo jedna žena mogla uspjeti u njemu!  

Pokreće Blogger.