Život u lošem braku bi mogao donijeti razne probleme: Tu spada i gojaznost, istraživanja pokazuju

U zdravom braku, morate njegovati jedni druge i brinuti se o psihičkom i fizičkom zdravlju.


Ako ste nesretni i nezadovoljni u braku to bi moglo da ozbiljno utiče na vaše fizičko i mentalno zdravlje. Ovo su neke od posljedice 1. Gojaznost: Biti u neskladnoj bračnoj vezi može dovesti do gojaznosti i zabrinjavajućih promijena u apetitu. 

Istraživanja objavljena u Godišnjim izvještajima ukazuju da su odrasli koji su bili depresivni imali 58% veću šansu da budu gojazni. Ako ste izloženi stresu i depresiji u vašem bračnom životu, to može biti povezano sa nezdravim dobijanjem na težini. 



3. Depresija: Nesrećan brak može uticati i na vaše mentalno zdravlje "Nesrećan brak je zaista plodno tlo za depresiju, koja bi dalje mogla stvoriti još drugih problema. Ljudi koji su depresivni imaju veću šansu da imaju bračne probleme;

Jer nije zabavno biti sa depresivnom osobom", kaže Stefani Vilson, postdoktorski istraživač u ovoj oblasti. 5. Problemi sa spavanjem: Biti u vezi koja vam daje više briga nego radosti može uticati na vaše svakodnevno funkcionisanje, a najviše se može odraziti na vaš san. 



Svi brakovi su obavezni da iskuse uspone i padove, a svađa oko dece, finansija ili drugih subjekata će se pojaviti skoro u svakom braku. Međutim, kako je objasnila Kjekolt-Glejzer, način na koji rješavate ova neslaganja je ono što je važno.

Pokreće Blogger.