Zanimljiva otkrića o ženskoj psihi: Ako se žena jako dotjeruje za posao - Nekoga želi zavesti tamo

Žene često rade čudne i nelogične stvari. Ali za neke stvari nisu krive one same već njihova priroda.


Stručnjaci su još od davnina pokušali razotkriti uzroke određenih ponašanja dama i došli do zanimljivih otkrića. Zato smo prikupili najzanimljivije činjenice o ženskoj psihologiji: Mnogi ljudi misle kako se ženama dopadaju loši muškarci. Zapravo to nije istina. 

Ono što je ženama jako privlačno kod muškarca jeste dubok i muževan glas. Takvi muškarci odaju sliku samopouzdanog i snažnog muškarca, a to je ono što ženama treba. Što se tiče ljepote istraživanja pokazuju da žene koje nose karmin svaki dan, pojedu otprilike 2-3 kilograma te šminke za čitav život. 



Žene koje ulažu previše vremena na dotjerivanje za posao i koje se trude da svaki dan izgledaju kao sa izloga su vjerovatno zaljubljene u nekoga sa posla. Pogotovo ako se žena dugo oblačila sasvim jednostavno a onda odjednom počela da se dotjeruje - to je znak da nekoga želi osvojiti ili zavesti. 

Studije su pokazale da djevojke puno bolje pamte šta treba da rade ali u isto vrijeme lako zaboravljaju na neke sitnice - je li pegla isključena, je li šporet ugašen, je li mačka nahranjena... Psiholozi za to nisu pronašli naučno objašnjenje ali su taj fenomen nazvali "žensko pamćenje". 



Još jedna zanimljiva činjenica o ženskoj psihologiji je to da su žene koje imaju muške prijatelje opuštenije i bolje raspoložene od žena koje imaju ženske prijateljice. Naime, u ženskoj prirodi je da se takmiči sa drugim ženama, tako da će ona žena koja ima muške prijatelje zaboraviti na takmičenje i jednostavno uživati u društvu dragih muškaraca.

Pokreće Blogger.