Ako želite stabilan brak trebate nešto i prećutati: 5 rečenica koje pametna žena ne govori

Koliko ste puta rekli nešto u naletu pa onda zažaliti? Takve ispade je teško kontrolisati, ali trebali bi.


Svi smo se našli u situacijama kada smo impulsivno govorili gluposti ili davali neprimjerene komentare. Ponekad je to bila samo šala, ponekad je to bio nepromišljen komentar, ali bez obzira koliko bezazleno izgledalo moglo je nanijeti dosta štete. 

Donosimo 5 stvari koje je bolje prećutati u vezi i braku, ako želite da potraje. 1. Moje drugarice misle da naša veza nije dobra. Koga je briga šta drugi misle o vašoj vezi? Vi znate kako funkcionišete i to bi trebala biti jedina stvar koja vas treba zanimati. 



Ovakve izjave bi mogle iznervirati svakog muškarca. 2. Svi ste vi isti. Od ove generalizacije muškarci naprosto polude. Ako izgovarate ovakve riječi često nemojte se čuditi zašto vas ljudi ne shvataju ozbiljno. 3. Upoređivanje sa drugima. Marijin muž to zna uraditi a ti ne znaš! 

Kako je Anin momak sposoban da uradi svašta nešto, za razliku od tebe. Sve su to izjave koje udaraju na ego i izazivaju žustar konflikt u vašem odnosu. 4. Da me voliš ti bi to rekao češće. Stvar je jednostavna - da vas ne voli ne bi bio sa vama. 



Muškarci radije djelima pokazuju svoja osjećanja, i kada se suoče sa rečenicom ovog tipa, oni ne znaju kako da odgovore pa se zbog toga iznerviraju. 5. Tvoji prijatelji su loši. Ovakvu frazu oni doživljavaju kao pretnju njihovom prijateljstvu i kao najavu zabrane druženja. Ako već mislite da neko nije dobar prijatelj vašeg partnera možete mu to reći i na ljepši način.

Pokreće Blogger.