Ne trebate se svetiti lošim ljudima koji su vas povrijedili: Život se za njih najbolje pobrine

Ako ste od onih koji misle da znaju loše ljude kojima se loše nije vratilo - Vjerujte da griješite!!


Mnogi događaji u našem životu djeluju nam nepravedno. Ljudi koji nas vrijeđaju bude ogorčenost u nama, i želimo im se osvetiti tako jako - ali nema potrebe da to činimo i prljamo svoje lice. Život se pobrine za takve ljude. Ako si dobar čovjek oprostićeš im bez obzira koliko te povrijedili.

Nemojte čekati da im se život osveti za njihove greške, to će značiti da ste čovjek koji želi loše ljudima. Nemojte! Svaki čovjek koji učini loše prema vama vjerujte da je već dobio svoju kaznu zbog toga, ali on samo ćuti. Sramota ga je da priča o tome. Kao što svaki čovjek ćuti o svojoj sramoti.



Tokom života trebamo se držati dobrih dijela jer ako mi činimo dobro drugima, onda se možemo nadati dobrom. Ono što dajemo ljudima oko sebe život nam vraća istom mjerom. Ako drugima dajemo pozitivno mi ćemo i primati pozitivne stvari. Ako drugima dajemo novac, biće ga i za nas.

Nije važno koliko dajemo važno je koliko dobroga ima u tome. Moramo davati drugima ono što želimo da nama život vrati. Ako smo zli prema drugima ne možemo očekivati da nam se zlo nikad neće vratiti. Jer zlo pamti, i vrati se. 



Naš život je jedno prelijepo putovanje koje ima svoj početak i kraj. Ne trebamo biti sebični, trebamo davati što više, jer što više dajemo to više dobijamo. Naš život je jedno blago koje treba čuvati, jer ako ne živimo život na pravi način onda na kraju našeg putovanja nemamo ostaviti ništa lijepo. 

A kad nemamo ništa lijepo da ostavimo za sobom, pa kog vraga smo onda uopšte i živjeli?

Pokreće Blogger.