Zahvalite se lažnim prijateljima, i neuzvraćenim ljubavima: Da nije bilo njih, ni vi ne bi bili tako jaki

Svi mi pravimo greške u životu i učimo na njima, ali ono što ne treba sebi nikako da dopustimo je da te greške ponavljamo. Kada smo mladi skloni smo tome da radimo razne gluposti i nije nas briga kako će to izgledati kasnije kada ih se budemo prisjećali. 


Tek kasnije shvatimo da neke stvari nismo smjeli dozvoliti da se dese i ono što nikako nismo smjeli jeste da dozvolimo sebi da te stvari ponovimo. Lažni prijatelji. Koliko nas ima prijatelje koji nam se javljaju i zovu samo kada im je nešto potrebno ili kad nemaju koga drugog da. 

Takvi ljudi ne zaslužuju mjesto u vašem zivotu i to vam nisu pravi prijatelji. Kada sam bila mlađa imala sam strpljenja za takve prijatelje, ali više ne. Potrebni su mi samo oni pravi i iskreni prijatelji. Nesuđene veze. U redu je kada ste sa nekim u vezi pa raskinete i bude vam slomljeno srce, ali one "veze" gdje vi ne izlazite sa tom osobom, a ona vam ipak slomi srce vam ne trebaju. 



Uvijek me je najviše povrijedio onaj za koga sam mislila da me voli i brine o meni. Otvorim mu se i dam mu svoje srce i onda saznam da je u vezi sa nekom drugom. Naučila sam lekciju i više ne padam na takve tipove. Toksične veze. Ja sa osoba koja je jako naivna i vjeruje ljudima, zato je samnom lako manipulisati. 

Neuzvraćena ljubav. Mnogo toga sam žrtvovala za vezu u kojoj nisam dobila ništa. Dala sam sve za njega i našu vezu ali nikada se nisam osjećala istinski srećno i nikada nisam osjetila da mi je ljubav uzvraćena. Najgore je što me u stvari niko nije prisiljavao da budem u takvoj vezi sama sam pristala na to i dozvolila mu da radi samnom šta želi.



Sada, na svu sreću, znam da zaslužujem bolje, naučila sam svoju lekciju. Veze za jednu noć. Kada sam bila mlađa bukvalno sam bila u stanju da uradim sve kako bih privukla nekoga ko mi se sviđa. Ti muškarci su me kasnije koristili za zabavu kada nebi imali nikoga drugog. Sada sam dosta pametnija i znam da tamo negdje postoji neko ko bi dao sve samo da može da provodi vrijeme sa mnom.

Pokreće Blogger.