Veza teško opstaje ako jedan od partnera sumnja u vijernost: 8 navika srećnih parova

Stručnjaci izdvajaju osam znakova po kojima možete vidjeti da li vaša veza ide u pravom smijeru. 


1. Ne plašite se biti ono što jeste. U pravoj i zdravoj vezi ne treba da se stidite da budete ono što jeste. Trebate biti svjesni da vas vaš partner razumije i da i on želi da se osjeća opušteno kada je pored vas. 2. Detaljno prepričavate jedno drugom kako ste proveli dan.

Djeljene detalja sa vašim partnerom doprinosi harmoniji i povjerenju u vezi. To vas ne čini samo partnerima u vezi, već i bliskim prijateljima. Istraživanje pokazuje da je veoma važno da pokazujete interesovanje za događaje u partnerovom životu. 



3. Možete otvoreno da pričate o svemu. Otvoreno razgovarate o problemu sa roditeljima, prethodnim vezama ili o nekim drugim vama bitnim stvarim. Takve stvari jednostavno ne možete da podijelite sa nekim u koga nemate povjerenja. 

Psiholozi ističu da je u ovakvim situacijama jako bitno da razdvojite prošlost od sadašnjosti i da ni u kom slučaju ne upoređujete svog partnera ni sa kim. 4. Imate zajednički račun u banci ili dijelite pin kod svojih kartica. Ovo može biti jasan znak srećne veze i veze pune povjerenja. 



Parovi koji imaju zajednični bankovni račun su otvoreni da riješavaju finansijske probleme zajedno i da nalaze kompromise za iste. 5. Ne kontrolišete jedno drugo. Ako svom partneru dajete prostora i ne kontrolišete svaki njegov korak, to ne da će donijeti mir samo vašem partneru već će donijeti mir i vama. 

6. Ne plašite se ostaviti svoj telefon bez nadzora. Ako bez problema možete da ostavite svoj telefon otključan i dozvoljavate svom partneru da pogleda vaš telefon, to je znak da definitivno imate veliko povjerenje us svog partnera. Veza teško opstaje ako jedan od partnera sumnja u vijernost

7. Dijelite i dobre i loše stvari. Ne bojite se da govorite o svojim osjećanjima. Svi mi imamo momente kada se osjećamo loše ali ako ste spremni otvoreno da govorite o tome sa svojim partnerom to znači da mu vjerujete. 8.Priznajete svoju krivicu i dijelite odgovornost. 

Veoma je važno da ne prebacujete krivicu jedno na drugo u vezi. Time što ne ignorišete probleme, pokazujete empatiju i priznajete da ste pogriješili to je znak da ste u zdravoj i srećnoj vezi.

Pokreće Blogger.