U braku je najteže sačuvati zdrav razum: Terapeutkinja nakon 40 godina braka daje odlične savjete

Svi mi maštamo o tome da ćemo se srećno udati ili oženiti i da će to sve izgledati kao u filmovima.


Očekujemo da ćemo živjeti zauvijek srećno. Ali, da li je to ustvari tako? Terapeut Vinifred Reili nam je rekla šta je ona naučila tokom 40 godina braka: - brak nije robovanje, ni vaše, a ni partnerovo. Brak treba da bude ravnopravno partnerstvo.

Ukoliko naiđete na teškoće u braku, a naići ćete, potrebno je da nekad preuzmete odgovornost. Najlakše je okriviti partnera, ali to nije u redu i to vodi svađi, a ne zdravom odnosu. Niko od nas nije isti, pa tako i vi i vaš partner ste različiti. Kakav ćete odnos imati, zavisi od vas. 



Možete se stalno svađati, a možete sebi stvoriti uzbudljiv i zavodljiv život. Prepustite se i uživajte u ljubavnoj atmosferi. Nikada nemojte sami da odlučujete o bitnim stvarima. Pitajte partnera za mišljenje i saslušajte ga uvijek. To će vas dovesti do zajedničkih interesovanja.

Naučite da oprostite. To je ključna stvar za vaše probleme. Sigurno je da ćete oboje griješiti, ali ako naučite oprostiti, greške za vas neće predstavljati problem. Nemojte očekivati da će neko drugi riješiti vaše probleme, a pogotovo ne partner. 



Bitno je da imate razumijevanja za druge i potrudite se da uradite sve što je u vašoj moći. Ne zaboravite poljubac! Obavezno kada se vidite i pozdravljate poljubite pratnera.. Život je previše kratak. Nemojte dozvoliti sebi da vrijeme provodite u svađi. Ukoliko se danas posvađate, nemojte dozvoliti da vas to uznemiri. Te stvari sutra možda neće ni biti bitne, uživajte u životu, bićete srećniji!

Pokreće Blogger.