Raskidi i preljube se dešavaju kad ljubav oslabi: Savjeti stručnjaka kako vratiti romantiku u vezi

Postoji mnogo razloga zbog kojih mnogi parovi prestanu posvećivati pažnju koju su posvećivali jedno drugome u prvim godinama veze. Više od 50% osoba koje su u braku je priznalo da u njihovom braku više nema romantike, dok se druga polovica žalila na nedostatak intimnosti u braku. 


Da li je moguće da u svom užurbanom načinu života vratimo romantiku i intimnost sa partnerom. Stručnjaci ističu da je to moguće samo ako smo spremni da uložimo napore i trudimo se da to ostvarimo. Održite bliskost sa svojim partnerom. Trudite se da održite fizičku bliskost sa svojim partnerom. 

Možete na primjer da se dogovorite sa partnerom da svako jutro prije nego što ustanete, ostanete u krevetu malo duže i mazite se. Neka to postane vaša svakodnevna rutina jer će ona na kraju dovesti do trenutka koji vodi do posvećivanja više pažnje. 



Prisjetite šta je to što vas je privuklo kod partnera. Možda je ljubav prema kuhanju nešto što vas je spojilo ili ljubav prema putovanjima i avanturama. Ako je u pitanju kuvanje potražite neki zanimljiv recept za jelo koje biste mogli zajedno da napravite ili ako su u pitanju putovanja, sjedite i zajedno isplanirajte odmor samo za vas dvoje. 

Važno je da se oboje angažujete i da cijenite prijedloge i mišljenja onog drugog. Ne zaboravite na komunikaciju. Komunikacija je ključ svake veze. Važno je da razumijete jedno drugo, da znate šta ono drugo želi i šta za njega predstavlja romantika. 



Slušajte, razgovarajte i posvetite pažnju partneru jer su to ključne stvari za stvaranje romantike u svakoj vezi. Nađite vremena jedno za drugo, ali ne zaboravite da nađete vremena za sebe. Pripremite sebi toplu kupku u kojoj ćete se opustiti, idite u šetnju sami i uživajte. 

Ako se vi osjećate dobro bićete dobri i svome partneru. Isto tako dajte prostora i vremena svom partneru da radi ono šta voli. I upamtite, raskidi i preljube se dešavaju kada ljubav zataji, ako primjetite da je to kod vas slučaj - reagujte na vrijeme.

Pokreće Blogger.