Pogrešna žena te uči da cijeniš pravu: Osveta ženi zbog prevare je bila najveća greška mog života

U nekim ljubavnim pričama potrebno je da neko pogriješi da bi partneri bili svjesni onog što imaju.


Ja imam 35 godina a moja supruga 33, zajedno smo od tinejdžerskih dana ali smo se vjenčali tek prije 18 mjeseci. Na dan vjenčanja moja supruga je bila predivna, ali mi nije ona oduzela dah koliko jeste njezina mlađa sestra. Ima samo 22 godine i znam je od malena.

Tog sam dana iznenada shvatio da je izrasla u prelijepu ženu, do tada je nisam gledao tim očima. Bila je glavna djeveruša i izgledala je potpuno nevjerovatno. Taj dan smo puno flertovali, ali stalno sam se podsjećao da mi je sada šogorica.



Smatrao sam da je to prolazna faza i više sam se fokusirao na svoj brak. Šogoricu sam izbjegavao što sam više mogao. Moja supruga i ja smo radili od kuće i bili smo zajedno 24/7. Stalno smo se svađali oko gluposti. Jednog sam dana uzeo njen telefon da nešto provjerim na internetu. 

U tom trenutku je iskočila poruka u kojoj je pisalo kako je bila vruća prethodne noći, a poslao ju je momak s kojim radi. Te noći mi je rekla da ide na trčanje sa prijateljicama i bilo mi je sumnjivo što je nije bilo 2 sata a kada je došla ponašala se jako čudno.



Bio sam bijesan ali joj nisam htio reći to što sam saznao, već sam poželio da joj se osvetim za sve pa sam se sjetio njene sestre. Svakako sam imao želju da budem sa njom i sada kada imam pravo da joj vratim, pomislio sam - zašto da ne? 

Njena sestra je radila u optičarskoj radnji pa sam zakaozao pregled. Nakon pregleda pozvao sam je na piće gdje smo se ispričali kao stari prijatelji i bilo nam je sjajno u društvu. Pozvao sam je ponovo na piće i te noći smo završili zajedno kod nje u stanu. 

Nije mi bilo žao što sam prevario svoju suprugu jer je to zaslužila. Imponovalo mi je to što se njena sestra totalno zatreskala u mene i viđali smo se sve do trenutka kada mi je saopštila da je trudna. Ostao sam šokiran i tada sam shvatio da ne želim život sa njom. 

Ona jeste bila lijepa ali nije imala mentalni sklop koji meni odgovara. Tada sam shvatio da želim biti sa svojom suprugom i da je sve ovo bila samo jedna glupa greška. Odlučio sam da joj priznam sve. Objasnio sam joj kako sam vidio poruku na njenom telefonu i da sam svjestan njene afere. 

Sramota je bila očigledna na njenom licu ali je uskoro prerasla u bijes kada sam joj saopštio da sam joj se osvetio, i to sa njenom sestrom, i još na to sve sam rekao da je trudna. Čitava ta noć je bila jako burna i odlučili smo da prespavamo odluku. Sutradan smo odlučili da porazgovaramo kao dvoje odraslih ljudi. 

Shvatili smo da se volimo, da smo oboje pogriješili i odlučili da nastavimo život zajedno ali ovaj put bez takvih gluposti. Preselili smo se u drugi grad i započeli novi život daleko od naših porodica. Kasnije sam saznao da je njena sestra lagala da je trudna jer je željela da okončam svoj brak i budem sa njom. 

Poslije toga je nismo više nikako ni vidjeli, niti mislim da ćemo ikada. Moja supruga i ja sada mnogo skladnije živimo, imamo pristup društvenim mrežama i telefonima tako da često provjeravamo jedno drugo i gradimo povjerenje ispočetka. Za sada nam dobro ide i ne želim više nikada da je prevarim.

Pokreće Blogger.