Briga ništa ne mijenja, samo krade radost srca: 5 načina kako bi mogli pobijediti stres i strahove

Zabrinutost vas može izluditi - pogotovo kada vas brinu stvari nad kojima apsolutno nemate kontrolu. 


Jeste li znali da se 85% onoga o čemu se ljudi brinu zapravo nikad i ne dogodi! Život je kratak, tako da nema smisla brinuti o budućnosti zato što: Ne možete ništa predvidjeti. Ne možete kontrolisati. Propustićete ono što vam se događa trenutno u životu. 

Ponekad nije baš tako loše kako mislite. Dakle, s dobrim razlogom vam mnogi kažu da se ne brinete, jer iskreno, sami ćete sebi stvoriti neke zdravstvene probleme. Isprobajte ove strategije u nastavku kako biste zaustavili nepotrebne brige jednom zauvijek. 



1. Naučite prihvatati nesigurnost i napredovati u njoj. Život je lijep baš zbog toga jer je neizvjestan. Nikad ne znate šta vas čeka iza ćoška. Naučite prigrliti spontanost, donijeti uzbudljive nove mogućnosti za koje nikad prije niste ni pomislili da su moguće. 

2. Budite svjesni. Pokušajte se fokusirati na sada i budite svjesniji svog okruženja i radnji koje će vam sigurno skrenuti um od briga. Uzmite nekoliko minuta dnevno, sjednite, udobno se smjestite i vježbajte neke tehnike dubokog i sporog disanja. 



Takođe možete isprobati meditaciju kao metodu koja će vam pomoći da olakšate svoj um od briga. Ovo će vam pomoći da razmišljate mnogo pozitivnije, smiriće vas i poboljšati raspoloženje. 3. Radite nešto što će vam skrenuti misli sa briga. 

Puno je stvari koje možete učiniti kako bi vaše tijelo i um zaboravili ono što vas je toliko brinulo. Pokušajte pročitati knjigu, istuširajte se, idite na trčanje ili komunicirajte sa životinjama. Možete čak i malo odspavati i staviti slušalice, neko vrijeme slušajući neke umirujuće zvukove. 

4. Ne budite hipohondar. Problem nisu uvijek vaše misli nego i vaši osjećaji. To je zbog vašeg razmišljanja. Na primjer, kad se počnete osjećati loše ili ako vam se manta, to je zato što ste taj osjećaj izazvali brigom. Trik je u tome da otkrijete šta je neposredni uzrok vašeg stresa i brige. 

5. Vodite dnevnik vaših briga. Ako želite apsolutnu kontrolu nad stvarima koje izazivaju zabrinutost, počnite ih bilježiti u dnevnik. Dakle, bez obzira na to što smatrate da vas to zabrinjava, postoji stara poslovica: "Umreš ako brineš i umreš ako ne, pa zašto brinuti?"

Pokreće Blogger.