Ne pravite dijete od muškarca, i ne tepajte mu: Psiholog Šahov savjetuje

Psiholog Aleksandar Šahov objašnjava gdje žene najviše griješe i kako da poboljšaju svoju vezu. 


Prvo, psiholog savjetuje žene da ne prave dijete od muškarca. "Naravno, svakoj osobi je potrebna briga, ali u ovom svijetu muškarci sami rješavaju svoje probleme. Često žene u vezi sa muškarcem ispoljavaju prekomjernu brigu i starateljstvo, misleći da time jačaju odnos, ali to ne ide tako", napominje Šahov. 

Drugo, ne biste trebali praviti djevojku od svog muškarca. Prema psihologu, žena je mnogo emotivnija od muškaraca. "Žene doživljavaju mnogo više emocija od muškaraca. Osim toga, mnogo su bistrije. Muškarci nisu uvijek u stanju izdržati čitav teret ženskih emocija, zato nemojte ga gušiti. 



Treće, važno je da ne pravite kućnog ljubimca od muškarca. On nije mali da mu tepate kuco, maco. Dakle muškarca nazivajte imenom ili nađite neki zreliji nadimak." Uz to, psiholog pojašnjava da muškarcima u pravilu treba manje zagrljaja i naklonosti nego ženama. 

Četvrto, Šahov tvrdi da bliskost igra glavnu ulogu u čovjekovom životu. "U svakodnevnom životu predstavnici jačeg spola nemaju pristup tako snažnim emocijama koje žene mogu iskusiti, pa ih muškarci nastoje iznova i iznova proživjeti. 



I poslednja stvar. Psiholog snažno savjetuje ženama da ne razmišljaju prekoviše. Shakhov napominje da žena ne postavlja previše nebitnih pitanja, već radije sve sama prvo promisli, koje pitanje je važno a koje je glupost. Tako će vas shvatati ozbiljnije

Pokreće Blogger.