Nisu sve svekrve negativke, a nisu ni sve snajke svetice: 7 najčešćih grešaka koje snaje čine

Nisu sve svekrve negativci a nisu ni sve snajke svetice. Bilo kako bilo, ovo su neke od najčešćih grešaka koje snaje čine sa svekrvama nakon što se udaju.


1. Konkurencija. Nema potrebe da se sa svekrvom takmičite ko će više dobiti pažnje kod vašeg muškarca. Odrastao je čovjek koji vas je izabrao za životnog partnera, a majka ga poznaje od prvih dana njegovog života i u njegovom srcu uvijek će biti posebno mjesto za nju. 

Ne gubite vrijeme i energiju dokazujući da ste mu važniji ili bolji. Obe ste važne, ali ste na različitim nivoima. 2. Tjerate je od sebe. Nemojte se prema njoj ohoditi prema neprijatelju čak i ako stalno dolazi u posjete. Da razumijemo da svi volimo privatnost ali na taj način vas možda samo testira, ili joj nedostaje njen sin - što je ljudski razumjeti i oprostiti. 



3. Stvarate pravila pod pritiskom. Nakon vjenčanja, vi i vaš suprug počinjete razvijati vlastita pravila i vaš plan je da se vaša svekrva ne miješa u taj proces. Isprva će možda vekrva iskušavati granice dajući savjete, pokušavajući uticati na vašeg supruga, i pustite je da govori neka se osjeća važno - a kasnije opet uradite kako mislite da treba. 

4. Očekujete da će svekrva biti na vašoj strani. Zapamtite, što manje očekujete od buduće svekrve, manje će vas razočarati. Ona će uvijek biti na strani svoga sina, čak i kada ste vi u pravu. 5. Uvijek ste vi negativac u priči. Ne morate biti "loš policajac" a vaš muž vječita dobrica. 



Ne dopustite da joj priča išta loše o vama, čak ni sitnice koje vas nerviraju.  6. Pravite čudovište od svekrve. Dakle, uprkos svim očekivanjima, morate naučiti graditi komunikaciju. Stoga, nemojte žuriti s izjavom da se ne možete slagati sa punicom. 

Ova žena je odgojila vašeg supruga i ona je buduća baka vaše djece. Ne fokusirajte se samo na njene negativne strane. 7. Ne rješavate probleme. Ako imate neku vrstu sukoba sa punicom, nemojte od muža učiniti posrednika, već direktno riješite sukob. Nemojte upletati svog supruga u vašu vezu. Kao rezultat, muškarac u takvoj situaciji može se distancirati od vas obe. Svaka veza zahtijeva posvećenost.

Pokreće Blogger.