Statistike pokazuju da se uspješnije žene češće razvode: Njajčešći uzroci razvoda modernog doba

Danas žena koja podnosi zahtjev za razvod ne mora nužno dokazivati ​​nevjeru ili grubost svog supruga prema njoj, dovoljno je i nekoliko ličnih razloga za razvod i žena će biti spremna na to.


Prvo, moderne žene se neprestano razvijaju. Na treninge odlaze mnogo češće od muškaraca, pohađaju grupe za lični rast, posjećuju psihoterapeute, trenere itd. Prirodno, one "prerastu" svoje muškarce i jednostavno im postanu nezanimljivi. Treba mi sljedeći nivo. 

U moderno doba žene podnose razvod iz sljedećih razloga: 1. Vide bolju budućnost bez svog muža: U današnje vrijeme žena, koja je izgubila bračni status, mnogo se manje plaši da ostane bez sredstava za život nego prije. Bolje je zaštićena i spremnija da brani svoja prava. 



Što više ima samopouzdanja u budućnost, to je manje spremna podnositi veze koje smatra zastarjelima i ne vidi mogućnost njihovog razvoja. 2. Nove mogućnosti: Razvodni postupak mnogim ženama pomogao je u odlučnijim koracima u karijeri. 

"Razvod se više ne doživljava kao direktan put ka depresiji i usamljenosti", kaže psiholog Alex Reddle. „Suprotno tome, nakon rastanka sa supružnicima, mnoge su se žene počele pokazivati bolje u svojoj profesiji.“ Žene se više posvećuju sebi i svojoj karijeri i bolje napreduju.



3. Izgubljen je interes: Normalna žena želi pouzdanog i snažnog muškarca koji će postići svoje ciljeve u društvu i vratiti se kući s njom svake večeri. Ako se muškarac ponaša tromo i neodlučno, žena gubi poštovanje i interes. 

Pokreće Blogger.