Mudrost dana: Ako svi misle dobro o vama, onda s vama nešto nije uredu

Previše je onih koji se previše trude da ugode svima oko sebe samo sebi najmanje, i kajaćete se zato.


Nazivaće vas svakakvim imenima: Ako nosiš kratke suknje - ti si laka žena. Ako izlaziš sa drugaricama a pritom imaš dečka ili muža kod kuće - ti si laka žena. Jednostavno, ljudi će uvijek nekoga osuđivati i ne možete se svidjeti svima. Što prije to shvatite, to će vam život postati jednostavniji. 

Ako svi imaju "dobro mišljenje o vama" to znači da sa vama nešto nije u redu, jer to suštinski i nije moguće jer smo svi različiti. Dakle, prestanite da radite stvari da biste se dopali ili ugodili drugima. Ne postoje neuspjesi i porazi: 



Porazi ne postoje, oni se samo dešavaju kad na trenutak ispustimo konce iz ruku. Ne doživljavajte neuspijeh kao najveći poraz i nešto konačno, gledajte na to kao na novu priliku. Nerviranje će vas sputati da krenete dalje sa svojim životom, a njime ništa nećete postići. 

Ne dopustite kompleksima da vas savladaju: Imate male grudi, široke kukove, ne sviđaju vam se vaše obrve ili vam je nos kriv. Prihvatite to i krenite dalje. Vodite računa o sebi u granicama vaših mogućnosti, dovoljno da biste bili zadovoljni sobom i upamtite - mali "nedostaci" čine vas posebnima. 



Zadovoljan čovjek je onaj koji se dobro osjeća u svojoj koži. Ako se ti dobro osjećaš furajući svoj stil odijevanja, onda ga nemoj mijenjati. Ne kopiraj druge u društvu i ne budi njihov klon. Na taj ćeš se način stopiti s okolinom i prestat ćeš biti originalan, što je bezveze.

Pokreće Blogger.