Ljubomora bi mogla otjerati vašeg partnera u tuđe ruke: Priča o velikoj ljubavi koja je pukla zbog nje

Ljubomora možde jeste dokaz ljubavi, ali u prevelikoj mjeri može naštetiti vezi više nego išta drugo. Ovo je priča o izgubljenoj ljubavi i braku baš zbog ljubomore:


Nakon što smo se vjenčali mislila sam da nema niko srećniji i zaljubljeniji od nas, ali ubrzo je moj muž postao toliko ljubomoran da je počeo stalno da me kontroliše. Nije želio da razgovaram s bilo kojim muškarcem ili čak da izađem na ručak s prijateljicama, niti je bio spreman da poradi na svome problemu.

Došli smo do te faze da ne mogu sama napustiti kuću čak ni da odem do marketa, ako bih to uradila on je pravio strašne scene i optuživao me za sve. Naš se brak stvarno raspadao. Prva afera koju sam imala, nije bila namjerna ni planirana. 



Nisam tražila aferu. Jednostavno, dogodila se spontano. Zaljubila sam se u muškarca s kojim sam radila, nakon otprilike osam godina braka. Osjećala sam se voljeno i samopouzdano. Tada se nisam osjećala dobro zbog toga, ali kad god bih pogledala svog muža nije mi bilo žao. 

Jesam ga voljela na početku našeg braka ali svojim ponašanjem je ugušio ljubav u meni. Zato sam odlučila da stupim u odnos sa kolegom sa posla. Nije to bila neka famozna ljubav, niti sam imala u planu da se udam za njega u budućnosti, jednostavno sam htjela da osjetim ponovo ljubav i emocije.



Tražila sam razvod od muža i dobila ga godinu dana poslije. Nakon razvoda nikad nisam ponovno bila s muškarcem s kojim sam imala aferu niti sam patila od toga da živim sa nekim. Sada živim sama i nemam problema s tim, uživam u svojoj slobodi. Sretna sam što više nisam u braku.

Pokreće Blogger.