Svako krije neku istinu o sebi: Ako želite vidjeti pravo lice svojih prijatelja postavite im 5 pitanja

Svi se vole predstaviti u najbolje svjetlu zbog čega često imamo prijatelje o kojima ne znamo mnogo. 


Ako želite doprijeti do pravog lica svojih prijatelja postavite im par psiholoških pitanja. 1) Kako biste sebe opisali? Ovo se pitanje može činiti kao beveze pitanje, ali njegova dvosmislena priroda otkriće mnogo o ličnosti pojedinca. Zašto? 

Zato što na ovo pitanje možete odgovoriti na mnogo različitih načina, i taj odgovor govori mnogo o karakteru. Mogli bi razgovarati o svojoj ličnosti, poslu, porodici. Kako god odgovore, uglavnom će pokazati njihove prioritete u životu. 2) Koje je vaše najveće dostignuće? 



To će dati kritički uvid u čovjekovu prošlost, a takođe će otkriti bitne stvari o njegovoj ličnosti. Još jednom pokazuje kakve interese osoba ima. Je li to sportsko postignuće? Profesionalac? Neko lično ostvarenje? Tada ćete vidjeti kojim se područjima u životu ponose. 

3) Koji je vaš posao iz snova? Još jedno dvosmisleno pitanje koje će otkriti mnogo toga. Neko će pokazati da je kreativan tip, neko će pokušati biti duhovit a neko neće uopšte imati odgovor na ovo pitanje - to su osobe koje su većinom jako površne i ne razmišljaju o bitnijim stvarima života. 



4) Ko je vaš lični heroj? Ovdje ćete naučiti mnogo o njihovim vrijednostima. Obično će spomenuti osobine i karakteristike koje teže da imaju u sebi. Da li se ugledavaju na nekog velikog stručnjaka, filozofa ili ipak na neku rijaliti zvijezdu? Odgovor na ovo pitanje može poslati signale upozorenja. 

5) Imate li životnu filozofiju po kojoj živite? Odgovor na ovo pitanje pomoći će vam da naučite o perspektivi ove osobe, njenom pogledu na svijet i vrijednostima kojih se nada da će se pridržavati. Takođe ćete moći procjeniti moralnost osobe.

Na primjer, ako neko kaže da je njegova životna filozofija zarađivanje što više novca, znaćete da ta osoba na život gleda jako površno. Poznavanje nečije životne filozofije može vam uštedjeti puno vremena koje biste izgubili na nekoga sa kim se uopšte ne poklapate.

Pokreće Blogger.